Primar: S-a ales praful de școală

Noul an școlar stă sub semnul întrebării. Ministerele Educației și Sănătății încă nu s-au pus de acord cu privire la regulile după care se va ghida redeschiderea școlilor din această toamnă. Un document care prevedea ca orele să fie reduse la 30 de minute și doar 15 copii să fie într-o clasă a pus și mai mult gaz pe foc în acest scandal. După ce a fost intens criticat, documentul a fost retras, iar guvernanții au anunțat că nu au fost bătute în cuie regulile după care se vor relua cursurile din septembrie.

Dascălii s-au plâns deja autorităților locale că un astfel de proiect nu ar putea da roade. Orele reduse la doar 30 de minute, copiii să fie doar câte 15 în clase ar duce la un număr mai mare de profesori care să-i supravegheze, dar și mai multe săli, mai multe ture de funcționare.

Lucruri imposibil de pus în aplicare, după cum susține primarul din Scoarța, unde învață peste 300 de copii. “Este imposibil ceea ce gândesc cei de la minister. Am înțeles că doamna ministru este de profesie și profesor. Eu cred că ar fi bine să nu stea doar acolo, pe un scaun, să meargă și în teren. Să stea de vorbă cu oamenii. Cum să faci ora de 30 de minute, să faci în ture, să bulversezi copiii? Unii să stea acasă, chiar s-au supărat profesorii. Copiii, acasă, nu deschid nici tableta, nici telefonul, ce să le facă profesorii ca să facă prezența? Nu pot să îi pună absenți dacă nu deschid tableta”, a declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

În orașe, dacă regulile vor fi acestea, lucrurile vor fi și mai complicate pentru că sunt mulți elevi la mijloc. „În orașe, sigur nu se va putea pune în aplicare acest plan. Sunt mulți copii! Unde o să-i ducă? O să-i ducă noaptea, la 12, să facă ore? De școală s-a ales praful! o să avem copii slab pregătiți! Cu școala de la distanță, cu școala în ture, dărâmăm tot sistemul”, a mai spus primarul, la Radio Infinit.

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că activitatea școlară trebuie organizată astfel încât să nu se formeze aglomerație și, în acest fel, să fie exclus orice risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: