Amendă uriașă pentru depozitul Polaris

Garda de Mediu Gorj a aplicat o nouă amendă usturătoare unui agent economic, ca urmare a poluării unui curs de apă. De această dată este vorba de firma Polaris, care deține depozitul ecologic de deșeuri din Gorj.

"În urma unor sesizări apărute în mediu on-line, cu privire la poluarea pârâului IAZ care traversează localitatea Bălești, județul Gorj, comisarii Gărzii de Mediu au identificat și verificat ulterior printr-un control de fond poluatorul, respectiv depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu. În urma cercetărilor efectuate s-au constatat neconformități majore în gestionarea levigatului, operatorul depozitului de deșeuri municipale fiind sancționat cu amendă în valoare de 100.000 lei", a transmis Garda de Mediu Gorj.

Depozitul de deșeuri de la Tg. Jiu este amplasat în punctul Dealul Calului, în intravilan, în nordul
oraşului, la cca 7 km de centru, într-o zonă industrială, la 400 m distanță de Fabrica de ciment.

Conform autorizației de mediu, nu se produce nicio descărcare directă de ape uzate în apele de suprafață. "Apele uzate menajere sunt epurate în 2 mini stații de epurare, iar cele tehnologice (de la spălarea roților autogunoierelor) sunt trecute prin separator de grăsimi și deznisipator. Levigatul este epurat în stația de epurare de pe amplasament, punctul de evacuare a apelor uzate epurate se află la circa 400 m față de pârâul Iaz", se arată în document.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: