Primari din Gorj, supărați pe Supercom: Nu putem face asta

Mai mulți primari din  Gorj au reacționat după ce reprezentanții firmei care se ocupă de ridicarea deșeurilor din județ au anunțat că nu vor mai presta acest serviciu, în cazul în care autoritățile locale nu vor majora tarifele. Primarul din Drăguțești, Dumitru Popescu, spune că este o decizie aberantă luată de operator.

”Până la urmă este treaba lor. Ce să le spunem oamenilor? Se mai gândește cineva la ei? Tarife peste tarife. Oamenii și-au plătit deja taxele pentru salubritate, iar acum să le spunem că se majorează tariful. Nu putem face asta. Niciodată nu le voi spune că trebuie să plătească mai mult. Eu înțeleg că trebuie să plătim mai mult pentru ca alții să prospere, dar la cetățeni nu se gândesc”, a spus primarul Dumitru Popescu.

Aceeași situație este și la Roșia de Amaradia. Primarul Liviu Cotojman spune că nu se gândește să facă vreo majorare de tarif. Mai mult decât atât, în cazul în care se va ajunge în această situație, Cotojman este hotărât să meargă în instanță.

”Supercom trebuie să cântărească bine deciziile pe care vrea să le ia. Nu mi se pare normal să ceară acest lucru. Așa este în afaceri. Ei trebuie să gestioneze această situație. Dacă vor rezilia contractele cu noi, eu cred că vor avea de pierdut. Vom acționa în instanță și vom câștiga”, a spus Cotojman.

Reamintim că toate aceste probleme au apărut după ce groapa de gunoi de la Bârsești a fost închisă de Agenția de Protecție a Mediului, din cauza mirosului neplăcut care afecta localnicii din apropiere. Depozitul este închis din 23 martie, deșeurile din Gorj sunt duse la Mehedinți, acolo unde taxa percepută pentru fiecare tonă este aproape dublă față de Târgu Jiu.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: