Culturi distruse. „Vom avea probleme mari în tot judeţul”

Mistreţii au început să dea iama în culturile de porumb şi floarea soarelui. Deja au fost raportate primele probleme, iar inspectorii de la Direcţia Judeţeană de Agricultură Gorj sunt în teren în fiecare zi să evalueze pagubele.

Primele probleme au apărut în localităţile de sub munte. La Runcu au fost primele atacuri, iar atât specialiştii, cât şi agricultorii se aşteaptă la mai multe vizite ale mistreţilor în culturile lor. Astfel de incidente au mai fost semnalate la Plopşoru şi Turceni. „Floarea soarelui şi porumbul arată extraordinar. Însă, din păcate, avem atacuri ale mistreţilor în toate comunele. Am avut înştiinţări la Turceni, Runcu şi Plopşoru. Problemele vor continua. S-au format boabele şi mistreţii vor ataca. Vom avea probleme mari în tot judeţul”, este îngrijorarea lui Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei de Agricultură Gorj.

Din nefericire, nu toţi agricultorii vor putea fi despăgubiţi în cazul în care le sunt distruse culturile de animalele sălbatice. Aceştia trebuie să îndeplinească o serie de condiţii impuse de lege. (M.M.)

Vizualizări: 2,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: