Primăria Albeni a încasat ilegal o taxă de la cetățeni. Poliția a fost sesizată!

Corpul de Control al Prefecturii Gorj a descoperit o serie de nereguli la Primăria Albeni condusă de Ionuț Stan. Taxele încasate ilegal sau angajații ținuți ca debutanți timp de mai mulți ani sunt doar câteva dintre neregulile constatate.

Prefectura Gorj va sesiza Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova și Agenția Națională a Funcționarilor Publici în urma verificărilor făcute. Primăria Albeni este singura din județul Gorj care nu are buget pe anul 2021.

”Urmează să sesizăm Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Direcție Regională a Finanțelor din Craiova și ANFP-ul. Am constatat faptul că erau acte administrative nesemnate sau semnate de președinți diferiți care erau transmise în forme diferite. Pe actul privind aprobarea taxelor și impozitelor locale apare o persoană ca fiind președinte de ședință, însă aceasta a recunoscut că nu a deținut această funcție”, a spus Daniel Bivolaru, cel care face parte din Corpul de Control.

Nereguli s-au depistat și în ceea ce-i privește pe angajații primăriei. ”De exemplu, o doamnă îndeplinește funcția de casier și este ținută pe postul de debutant de 5 ani, având studii superioare. Trebuia după un an să-i facă evaluarea sau să o elibereze din funcție. Am discutat și cu dânsul, am colaborat cu el. Nu prea stătea pe acolo în timp ce am efectuat controlul”, a mai declarat Bivolaru.

Primăria ar fi încasat de la cetățenii comunei o taxă ilegală pentru introducerea de gaze naturale. ”Acea taxă o puseseră în urmă cu câțiva ani de zile ca o contribuție a cetățenilor pentru introducerea de gaze naturale. Nu exista un cadru legal în acest sens. Oamenii își pot cere banii înapoi. Gazele naturale se introduc gratuit”, a mai afirmat Daniel Bivolaru.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că a avut discuții cu primarul din Albeni, care i-a cerut sfaturi privind aprobarea bugetului local. ”De două ori m-am întâlnit cu dânsul. Venise să ne ceară sprijinul și să îl sfătuim noi cum să treacă bugetul, că nu îl votează consilierii. I-am zis că nu putem face asta. Este singura localitate fără buget. Noi l-am sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nesupunerea spre aprobare a bugetului”, au mai declarat reprezentanții Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 7,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: