Primăria Bălești n-a primit niciun leu de la Guvern. Ce-i transmite prefectul!

Deși cu clădiri afectate în urma seismelor, Primăria Bălești n-a primit niciun leu de la Guvern ca să facă reparații. Prefectul județului Gorj speră ca rapoartele din Bălești să fie prinse într-o altă tranșă și autoritățile să primească fonduri. Cristina Cilibiu a explicat că au avut prioritate școlile grav afectate și pentru acestea s-au cerut bani, în primă fază.

Dacă nu vor veni bani nici în următoarele tranșe, autoritățile din Bălești n-au decât să repare clădirile afectate cu bani din bugetul local.

Potrivit datelor din teren, au avut de suferit din cauza cutremurului două clădiri. O grădiniță și o școală.

“Au fost mai multe rapoarte. Am mers cu prioritate către zonele cele mai afectate. Aici vorbim de Arcani, Tismana, Lelești, Runcu, Târgu Jiu. Au fost trimise unitățile de învățământ cu prioritate pentru că acolo erau destul de mulți copii. În momentul de față, toate rapoartele vor fi analizate. La Bălești, avem două școli. Este vorba de o grădiniță și o școală. Una dintre ele este dezafectată. Acolo nu mai învață copii. Este o secție de votare. La cealaltă școală, sunt copii, dar au fost evaluate vizual fisuri minore, căderi de tencuială. Au fost mai multe astfel de unități de învățământ la care au intervenit primăriile să facă reparațiile de vigoare. Sunt foarte multe rapoarte operative”, a declarat prefectul Cristina Cilibiu.

 

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: