Rețetă de supă cremă de dovlecei, delicioasă și răcoritoare

În această perioadă se găsesc legume proaspete și gustoase și este momentul să profităm de ele și pregătim o supă cremă delicioasă de dovlecei. Se face ușor, este fresh și te bucuri de gustul ei bun. 

Pentru Supa cremă de dovlecei se folosesc următoarele ingrediente: dovlecei, ceapă, cartofi, păstârnac, usturoi, smântână lichidă.    

Ingrediente:

    2 dovlecei

    1 ceapă mare

    2 fire ceapă verde

    4 cartofi mici

    1 păstârnac

    2 căței usturoi

    200 ml smântână de gătit

    ulei de floarea soarelui

    sare, piper

    opțional:

    roșii uscate

    frunze de busuioc

Mod de preparare:

 Pune la încins 2-3 linguri de ulei într-o cratiță mai mare. Curăță și taie ceapa, apoi pune-o la rumenit. Adaugă dovlecelul și cartofii tăiați cuburi și amestecă din când în când în cratiță. 

Adaugă păstârnacul tăiat cuburi și cățeii de usturoi. Lasă toate legumele la călit pentru aproximativ 3-4 minute, apoi adaugă apă cât să le acopere. 

Adaugă sare și codițele de ceapă verde tocate rondele, apoi acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert până devin pătrunse legumele. După ce s-au fiert, oprește focul. 

Cu ajutorul unui blender, pasează fin toate legumele, apoi adaugă smântâna lichidă și potrivește gustul cu sare și piper. 

Garnisește supa cremă de dovlecei cu roșii uscate și fruze de busuioc. 

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: