Primăria Scoarţa, atenţionată de Avocatul Poporului. Elevii, în pericol!

Avocatul Poporului a atenţionat Primăria Scoarţa pentru faptul că pune în pericol viaţa a circa 140 de elevi, care fac orele de educaţie fizică în stradă. Autorităţile locale au improvizat un teren de sport, însă problema nu se va putea rezolva decât atunci când se va construi o sală de sport. Primarul Ion Stamotoiu speră să obţină finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, însă pentru a putea depune proiectul trebuie demolată clădirea unei foste şcoli.

 Primăria Scoarţa a intrat în vizorul Avocatului Poporului, după ce în presă au apărut materiale şi fotografii, din care rezulta că cei aproximativ 140 de elevi de la şcoala din Budieni fac orele de educaţie fizică în stradă. Ion Stamotoiu, primarul comunei, spune că Avocatul Poporului i-a trasat ca sarcină construirea unei săli de sport, însă acest lucru nu se poate încă realiza.

Înainte de a cere finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, autorităţile locale vor trebui să elibereze un teren pe care se află clădirea unei foste şcoli. „Avocatul Poporului ne-a făcut o sesizare pentru că punem în pericol viaţa copiilor, dar singurul lucru pe care l-am putut face a fost să improvizăm un teren de sport, însă orele de sport nu se desfăşoară nici acolo în condiţii de siguranţă”, a declarat Ion Stamatoiu. Edilul local spune că, în aproximativ o lună, va elibera terenul pe care ar urma să fie construită sala de sport. „Nu putem depune proiectul la Compania Naţională de Investiţii până nu avem terenul degrevat de aceste sarcini. Am făcut cadastru, iar imediat după demolare le vom pune terenul la dispoziţie. Am luat deja avizul ministerului pentru demolarea clădirii vechii şcoli”, a precizat Ion Stamatoiu.

Elevii de la şcoala din Budieni nu se confruntă numai cu lipsa unei săli de sport, aceştia nu au nici grup sanitar modern, în incinta unităţii de învăţământ. „Avem probleme la Scoarţa şi cu toaletele la cele două şcoli gimnaziale. Dacă la Bobu elevii şi profesorii beneficiază de o toaletă modernă, în interiorul şcolii, la şcolile din Scoarţa şi Budieni aceste toalete se află în curte. Am fost criticaţi şi de părinţi şi de dascăli, dar nu s-a reuşit în mandatul trecut să se facă ceva în acest sens”, a declarat Ion Stamatoiu.

SPRIJIN

Autorităţile locale de la Scoarţa speră să primească sprijin din partea parlamentarilor de Gorj. „Problemele de la nivelul comunei Scoarţa sunt foarte, foarte multe. Am solicitat sprijin din partea domnului deputat Weber pentru construirea sălii de sport, am discutat această problemă şi cadrul PSD Gorj. Acum avem şi noi pretenţii, avem un număr mare de parlamentari şi cred că se vor implica”, a declarat primarul Stamatoiu.  

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: