Adjunctul ITM Gorj, nesatisfăcător! „Este un fals”

Scandal monstru la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Unul dintre subalternii inspectorului șef, George Romanescu, riscă demiterea din funcția publică, după ce a fost evaluat cu ”nesatisfăcător” pe anul 2016. Ovidiu Ilie, adjunctul lui Romanescu şi şeful Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă, va ataca în instanţă raportul de evaluare.

 Curg acuzaţiile şi dezvăluirile la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, după ce unul din adjuncţii inspectorului şef a fost evaluat cu calificativul nesatisfăcător pe anul trecut. Ovidiu Ilie, şeful Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă, spune că inspectorul șef George Romanescu a încălcat legea și că a făcut ”chestiuni grave” ca să poată justifica această evaluare. „Domnul inspector șef nu cunoaşte legea și îmi pare foarte rău că, după câți ani are la conducerea inspectoratului, habar nu are cum se face o evaluare. Notele cu care putea să mă evalueze sunt între 1 și 5, 1 nota minimă și 5 maximă. Domnul inspector șef mă noteză cu 0,2-0,3, depinde de criterii. Mai mult decât atât, conform raportărilor făcute către Inspecția Muncii, toate obiectivele au fost atinse 100%, aceste raportări au fost semnate, asumate de inspectorul șef. Dumnealui a făcut un fals, sunt niște chestii foarte grave”, a spus Ovidiu Ilie, inspector adjunct în cadrul ITM Gorj.

Ce motive ar fi avut Romanescu

Întrebat ce motive ar fi avut George Romanescu să comită o ilegalitate în privința lui, Ovidiu Ilie a spus că Romanescu nu suportă oamenii integri. ”Dumnealui nu suportă să fie oameni care au coloană vertebrală și nu suportă oamenii care nu-i ascultă comenzile, comenzile de a sancționa anumiți agenți economici, nu o să fac niciodată astfel de lucruri. Evaluarea este făcută pe lângă lege. Voi contesta în instanță raportul de evaluare, nu mă poate demite dumnealui pentru că eu sunt numit de Ministrul Muncii. Sunt foarte curios ce va zice doamna ministru când o să vadă ce fel de conducător are ITM Gorj, care nu cunoaște legea”, a spus Ovidiu Ilie, adjunctul ITM Gorj.

Contactat telefonic, șeful ITM Gorj, George Romanescu, nu a dorit să comenteze prea mult pe acest subiect. „Eu i-am dat doar calificativul ”nesatisfăcător”, urmează ca ministerul să întreprindă măsurile legale mai departe. Totul este motivat, mai multe motive. Mai mult, nu am ce să comentez”, a spus George Romanescu, inspector șef la ITM Gorj. 

Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: