Primărie din Gorj, avertizată pentru camerele video. Primar: E problema mea

Administraţia locală din comuna gorjeană Bîlteni a fost sancţionată cu avertisment de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, din cauza camerelor de luat vederi montate în primărie. Controlul a avut la bază o sesizare făcută de o funcţionară din primărie, pe care primarul o numeşte „frustrată”.

Patru camere de luat vederi au fost instalate în sediul primăriei Bîlteni, pe holuri și la arhivă. Primarul nu vrea să spună motivul pentru care administraţia locală a fost sancţionată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Subiectul pare să fie unul tabu pentru primarul Vasile Vlăduleanu, care spune că este o problemă care îl priveşte şi că funcţionara care s-a plâns Autorității este o frustrată. ”A fost o sesizare de la o angajată de-a mea că am montat camerele de luat vederi, că văd eu altceva decât ceea ce spune legea. Am primit avertisment. Sunt în regulă cu toate documentele. Nu vreau să comentez ce spunea angajata. Angajata este frustrată și atât. Asta e problema mea. Nu vreau să apară în presă. Sunt treburile mele interioare, le rezolv cu demnitate. Luaţi detalii din altă parte”, a spus, expeditiv, primarul comunei Bîlteni.

Cert este că avertismentul dat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal nu i-a picat bine primarului, drept pentru care a dat în judecată autoritatea pentru anularea actelor administrative. Acţiunea a fost deschisă la Tribunalul Gorj, dosarul fiind înregistrat în data de 17 iulie, drept pentru care magistraţii nu au stabilit încă un termen de judecată.

Lungan: Eu am vrut să le scot de tot

Camerele de supraveghere din primăria Bîlteni au fost montate în urmă cu mulţi ani, spune fostul primar Nicolae Lungan. Acesta crede că în primărie nu își au locul aceste camere video și că ar trebui să fie acordate unităţilor de învăţământ din localitate. ”Din primărie eu voiam să le scot de tot și să le dau pe la școli. Sămânţă de scandal la primărie, altceva nu e. Stai să te uiţi la... Erau mai utile la școli, acolo s-au mai furat. Camerele sunt demult, din perioada 2004-2008. Ca să stai pe scaun să te uiți cine intră, cine iasă, nu e în regulă. Când eram eu la primărie, nu ne urmăream unul pe altul”, a spus Nicolae Lungan.

Vizualizări: 3,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: