Toţi funcţionarii unei primării muncesc în aceeaşi încăpere. Motivul!

Funcţionarii primăriei gorjene Turcineşti sunt în permanenţă supravegheaţi de primarul Dumitru Modrea. Nu pentru că primarul ar vrea să-i monitorizeze, ci pentru că sediul primăriei este în reabilitare. Astfel, întreaga activitate de la primărie a fost mutată în sala de spectacole a căminului cultural. Va mai dura până când funcţionarii se vor muta în birourile lor.

Autorităţile locale din Turcineşti vor să transforme sediul primăriei într-o clădire emblematică. Pentru asta, au alocat de la bugetul local suma de 450 mii lei în vederea reabilitării imobilului. O firmă din Bucureşti se va ocupa de partea de execuţie a lucrărilor şi deja şi-a amenajat şantierul.

Primăria a fost eliberată acum circa două săptămâni, iar de atunci funcţionarii îşi desfăşoară activitatea în căminul cultural din incinta Școlii Gimnaziale ”Grigore Geamănu”, situată în centrul comunei, vis-a-vis de primărie. Impactul vizual este mare pentru oricine are treabă la primărie și trece pragul căminului.

Birourile funcţionarilor sunt amenajate de o parte și de alta a camerei uriaşe a căminului cultural, iar cel al primarului undeva în spatele sălii, în zona centrală. ”Mulți cetățeni din comuna noastră au fost surprinși, nu ştiau pe unde să ne găsească, ne-au căutat. Ne-am mutat aici din cauză la primăria construită acum 22 de ani erau foarte multe probleme care duceau la deteriorarea acesteia. Am făcut un proiect și din bugetul local am alocat sumele necesare pentru o reparație a primăriei la interior și exterior. Această construcție va fi emblema comunei noastre”, a declarat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.

Pe de altă parte, autorităţile locale spun că cetăţenii preferă noul sediu, pentru că toți funcţionarii sunt la un loc şi astfel rezolvă problemele cu care se prezintă la primărie mult mai repede. Lucrările ar urma să fie încheiate în cel mult 4 luni. Interiorul clădirii va fi reconfigurat după ce funcținarii vor reveni la sediul primăriei pentru ca localnicii să aibă acces cu ușurință la serviciile oferite de administraţia locală.

Vizualizări: 2,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: