Primarii vor mai multe informații de la conducerea INFP, despre seismele din Gorj

Autoritățile locale din comunele în care se petrec frecvent seisme de mai bine de o lună, nu primesc nicio informație de la conducerea Inspectoratului Național de Cercetare - Dezvoltare  pentru Fizica Pământului, spun primarii.

Primul cutremur mare a fost pe 14 februarie, iar de atunci peste 1500 de replici. ”Nu există nici un fel de comunicare cu nimeni din conducerea INFP sau măcar cu vreun reprezentant de la institut. Ei nu mi-au comunicat nici când au montat stațiile la Peștișani. Eu sincer cred că nu au reușit să interpreteze nimic. Nici în altă parte nu au fost în stare să explice nimic. A trecut deja o lună, fără nici un rezultat”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

 Edilii speră să se oprească seismele care au panicat oamenii. ”Noi sperăm ca lucrurile să se liniștească. Cei de la INFP nu ne-au spus nimic. E greu de crezut că cineva ar putea stabilii cauzele, sau ar putea să ne spună mai mult decât comunică presei. Poate în baza studiilor vor exista niște concluzii, dar eu sincer aș prefera să nu-mi explici nimic, dar să înceteze seismele”, a precizat Daniel Coiculescu, primarul din Arcani.

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: