Primarul a rezolvat problema consumului de apă și fără recompensă

Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, a rezolvat problema apei din comună. După ce a oferit recompensă pentru cei care dau informații despre vecinii care fură apă, iar știrea a ajuns subiect național, bazinele cu apă nu se mai golesc așa repede.

Aproape un sfert din consumul de apă dintr-o comună din Gorj nu se regăsește în facturile emise de autoritățile locale, care administrează rețeaua publică de apă. Consumul de apă, în special în timpul nopții, a scăzut considerabil după postarea sa de pe Facebook.

Primarului i-a dat de gândit faptul că mai mulți localnici au rămas fără apă. Bazinele se goleau mai ales în timpul nopții și apa nu mai ajungea și la gospodăriile din zonele mai înalte din localitate. Așa a constatat că mulți oameni udă grădinile în timpul nopții și alții fură apa fie păcălind apometrele, fie cu branșamente clandestine.

"Pe perioada de noapte, oamenii lasă furtunele și robineții să curgă apa de voie în grădini, dar nu cu bani, că cine ar lăsa să curgă banii în grădini?", s-a întrebat primarul din Cătunele, Florinel Țuilă.

Edilul chiar a anunțat recompensă pentru cine îi va indica pe cei care consuma apa, dar nu o plătesc. Este gata să achite din propriul buzunar factura la apă pe o lună celor care îi oferă informații care să-l ajute să prindă hoții de apă. "Am primit multe telefoane, salariații primăriei au patrulat în zonele respective, știam că se fac astfel de fapte, dar nu putem pătrunde în domiciliu pentru că nu avem hotărâre judecătorească. Am transmis deja că dacă vom găsi oameni care fură apa îi vom debranșa definitiv de la rețeaua publică. Am mai avut situații și în trecut. Am prins familii care erau legate clandestin la rețeaua publică. Le-am tăiat apa, au plătit datoriile și cât au consumat, apoi i-am branșat. Acum îi debranșăm definitiv de la apă dacă îi vom depista", a mai declarat edilul.

În comună, toți se jură că nu fură. "Cine să fure apă? Sunt oameni care au și două sigilii la apometre? Cine stă să sape șanțuri și să se racordeze ilegal la rețea? Cred că sunt povești!", a spus un localnic. "S-o fura, dar nu știm noi. Eu n-am auzit și nici n-am văzut să se fure apa", a reacționat un alt localnic.

"Mi se pare o idee foarte bună că s-a anunțat o recompensă. Sunt și oameni care nu prea sunt corecți și e bine să înțeleagă ce vremuri trăim, să nu risipească apa și nici să nu fure", a spus o localnică.

Furtul de apă este infracțiune. Cei prinși că fură apă se aleg cu dosare penale.

Vizualizări: 2,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: