Primarul din Albeni recidivează. A închis şi muzeul!

La Albeni, se poartă sigiliul! De mai bine de o jumătate de an, muzeul din comună a fost închis. Pe uşă, primarul a dat ordin să se pună sigiliu, să nu intre nimeni. Explicaţia? A dat afară bibliotecara şi nu avea cine să se ocupe de piesele din muzeu, spune primarul. Dar nici după ce bibliotecara a câştigat reangajarea în instanţă, muzeul nu poate fi vizitat.

Problema trenează din luna septembrie a anului trecut. Bibliotecara Mariela Borcan era cea care se ocupa şi de muzeu. Odată concediată, muzeul a fost sigilat din ordinul primarului. Nici acum nu a mai fost deschis, iar bibliotecara se teme că este pusă în pericol de degradare întreaga colecţie. Acolo se găsesc piese vechi şi costume populare de aproape 100 de ani. 

„Deocamdată este închis şi aştept să se deschidă să-l punem la punct, aşa cum am aranjat şi biblioteca. Nu ştiu de ce a fost închis muzeul. Probabil că urmează să se deschidă. E sigilat acum. Nu mi-a spus nimeni nimic. Colecţia este, în principal, colecţia mea. Am donat ce am avut acasă şi am strâns în localitate. Am mai şi achiziţionat câteva costume populare contra-cost. E închis din momentul în care am fost concediată. Muzeul trebuie să funcţioneze permanent. Costumele se pot degrada pentru că persistă mucegaiul, moliile”, a explicat bibliotecara Mariela Borcan.

În replică, primarul cere documente care să ateste că piesele din muzeu aparţin bibliotecarei.  „Eu nu cred că dumneaei a avut acele costume acasă, piese de muzeu. Să le justifice cu documente de provenienţă dacă le avea. Dacă cetăţenii din Albeni au vrut să doneze aceste piese de muzeu, le-au donat pentru Primăria Albeni, nu le-au donat doamnei Borcan Mariela ca persoană”, a fost comentariul edilului din Albeni.

Chiar dacă pe uşa muzeului este un sigiliu, primarul Ionuţ Stan dă asigurări că oricine vrea să-l viziteze, poate să intre în instituţie. „De câte ori vrea cineva să viziteze acest muzeu, îl poate vizita. S-a făcut curăţenie. Nici nu se putea intra acolo că era mucegai pe toate obiectele când am preluat eu mandatul. Se poate vizita muzeul. Deleg o persoană din primărie să meargă acolo. Eu am trimis o comisie pentru că nu ştiu ce poate să aibă doamna bibliotecară în cap. Poate să spună că au dispărut diferite obiecte din muzeu. Când am făcut şi inventarierea la bibliotecă, am constatat că lipsesc două mii de cărţi de care nu ştie nimeni”, a mai spus primarul Ionuţ Stan.

Centrul Medical de Permanenţă a fost închis luna trecută de DSP Gorj, după ce primarul Stan a schimbat încuietorile de la uşă şi a întrerupt furnizarea de apă şi căldură.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: