Apă non-stop pentru locuitorii din Mătăsari

Cetăţenii comunei Mătăsari vor beneficia de apă zi şi noapte. Administraţia locală va amenaja un bazin de mare capacitate ce va suplimenta cantitatea de apă de pe reţele. Lucrarea este una amplă şi va fi încheiată în cel mult o jumătate de an. Peste un milion de lei este suma alocată de Primăria Mătăsari pentru această investiţie.

Este vorba de înfiinţarea unei gospodării de apă în Mătăsari, la staţia de pompe, lângă bazinul de 300 metri cubi care asigură rezerva de apă a localităţii în caz de incendiu. Două puţuri au fost denisipate şi reabilitate pentru a asigura apa necesară umplerii noului bazin. În prezent, locuitorii comunei primesc apă la program, de pe reţelele CE Oltenia.

„Lucrarea a fost licitată, firma Energomontaj fiind desemnată câştigătoare. Investiţia are o valoare de 1,2 milioane lei, dar suma este mai mică în urma licitaţiei. Trebuie să asigure bazinul de 600 metri cubi, o staţie de tratare, o staţie de pompare. O să trebuiască să ducă o conductă un kilometru”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

Potrivit autorităţilor locale, în cel mult 6 luni, investiţia va fi finalizată. Administraţia locală din Mătăsari a investit serios în ceea ce priveşte reţelele de apă din comună. „Au mai fost nişte lucrări, care sunt în curs de finalizare. Am introdus conducte pe casa scării. Fiecare apartament o să aibă apometru la uşă. Erau foarte multe pierderi prin vechea reţea. Acum venim şi cu încă o sursă alternativă de apă care să suplinească. Din calcule, ar trebui să avem apă în permanenţă, după ce se termină toate aceste lucrări”, a explicat inspectorul Irinel Rasoveanu.

Vizualizări: 3,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: