Primarul din Prigoria blochează funcţionarea Consiliului Local

Consilierii locali din Prigoria au avut săptămâna trecută o nouă tentativă de a se întruni într-o şedinţă extraordinară. Consilierii îl acuză pe primarul Emil Răgman că nu a mai convocat Consiliul Local din noiembrie anul trecut, deşi este obligat să o facă lunar. Consilierii nu au reuşit să-şi ţină şedinţa, deoarece reprezentanţii Instituţiei Prefectului au considerat că aceasta nu a fost legal convocată. Viceprimarul Angel Costoiu susţine că Răgman urmăreşte de fapt să dizolve Consiliul Local, din cauză că PSD a pierdut majoritatea la alegerile din vară şi nu îşi mai poate face jocurile aşa cum era obişnuit. Îl replică, Răgman a declarat că de fapt consilierii au interese obscure.

Şapte dintre cei 13 consilieri locali din Prigoria au participat joi seara la şedinţa de consiliu local. Deşi aveau majoritatea, iar la faţa locului erau prezenţi juriştii Instituţiei Prefectului, şedinţa nu s-a putut ţine. Reprezentanţii prefecturii au susţinut că şedinţa nu a fost legal convocată, pe motiv că nu există o dispoziţie scrisă a primarului în acest sens. Consilierii au replicat spunând că legea permite convocarea consiliului şi prin iniţiativa unei treimi din consilieri. „Aşa este, dar oricum proiectele de hotărâri nu au avizul de legalitate al secretarului primăriei. Dacă doriţi să continuaţi şedinţa o puteţi face, dar hotărârile pe care le adoptaţi vor fi contestate în contencios şi cel mai probabil anulate“, a spus în continuare unul din reprezentanţii prefecturii. Acesta a încercat să dea nişte explicaţii tehnice cu privire la cum ar fi trebuit convocată şedinţa astfel încât să fie legală, dar de fapt nu făcea decât să îi bage mai rău în ceaţă pe cei prezenţi.

Atitudinea juriştilor trimişi de prefectură a generat proteste din partea zecilor de localnici veniţi să asiste la şedinţa de consiliu local, dar şi a consilierilor prezenţi în sală. Viceprimarul Angel Costoiu a spus la rândul lui că în luna februarie au mai fost patru încercări eşuate de constituire a consiliului local. „Eu nu ştiu ce să mai cred. Văd că la toţi vă este frică de domnul primar. De altfel, am asistat la o discuţie telefonică a acestuia cu fostul prefect Banţa, care îi cerea să respecte legea. A tăcut şi Banţa când i-a spus primarul «Ce, bă, tu eşti şeful meu-». Nu este posibil de atâtea luni prefectura să nu fie în stare să impună şi la Prigoria respectarea legii“, a spus viceprimarul Angel Costoiu. Juriştii prefecturii s-au apărat spunând că ei atunci au aflat de conflict: „Noi venim aici pentru prima dată. Nu ne cereţi să ştim tot ce se întâmplă aici“.

Primarul Răgman este de la PSD, în timp ce viceprimarul Costoiu reprezintă PDL. Deşi teoretic cele două partide sunt în coaliţie, ca aproape peste tot în ţară, între aleşii locali de la Prigoria nu există cale de înţelegere. Costoiu spune că el a fost ales cu susţinerea colegilor săi de partid, dar şi a consilierilor PRM şi PNL. „Primarul Răgman a pierdut majoritatea în consiliul local şi nu îi convine că îi cerem explicaţii cu privire la modul în care cheltuieşte banii. Consilierii care formează majoritatea au constituit în toamnă o comisie care verifică investiţiile din ultima perioadă, iar de atunci primarul refuză convocarea consiliului, pentru a nu da explicaţii“, a explicat viceprimarul. Răgman nu a dorit să comenteze prea mult aceste afirmaţii şi susţine doar că în fapt consilierii locali ar fi cei care au interese obscure.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: