Petrescu – posibil director la UEF Motru

Fostul senator Ilie Petrescu are mari şanse să devină director la o subunitate din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Liderul conservatorilor din judeţ recunoaşte că vizează un post de conducere în administraţia din minerit, dar nu spune şi despre care loc ar fi vorba. Surse oficiale afirmă însă că fostul parlamentar ar urma să fie promovat în fruntea Unităţii de Execuţie Foraje Motru, o unitate mai puţin cunoscută în cadrul SNLO.

Petrescu preferă, în schimb, să declare că nu a fost exclus din sindicatele în rândul cărora a dorit să se întoarcă după ce nu a mai fost ales parlamentar. Acesta susţine doar că şi-a încheiat activitatea cu fruntea sus, nerecunoscând că a fost îndepărtat de cei pe care a susţinut ani de zile că îi reprezintă. Liderul conservatorilor din judeţ spune că acum, după două mandate de parlamentar, nu mai poate să se întoarcă în fruntea minerilor pe care îi conducea cu un deceniu în urmă la Ploştina. El îl dă ca exemplu, în acest sens, pe Miron Mitrea, despre care spune că niciodată nu va mai fi liderul şoferilor din România.

„Am şi eu două mandate de parlamentar şi consider că după experienţa acumulată mă pot duce la o muncă mai bună. E adevărat că sunt discuţii pentru un post în administraţie, dar nu e nimic încă la concret deocamdată. Eu consider că pentru mişcarea sindicală pe care am reprezentat-o mi-am făcut datoria aşa cum trebuie. E normal ca în viaţă să fie astfel de schimbări şi nu cred că acum mai puteam fi lider la 70 de oameni. Nu e adevărat că m-au dat afară, nu au cum să facă aşa ceva pentru că eu am 13 ani de mişcare sindicală în spate. Le-am spus eu în faţă că mandatul meu s-a încheiat. Eu cred că sunt şi o persoană cumpătată şi nici cu popularitatea nu cred că stau rău, dar, aşa cum nu cred că l-aţi mai vedea pe Mitrea acum în fruntea şoferilor, consider că nici eu nu mai puteam să rămân acolo”, spune fostul parlamentar.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: