Ilie Petrescu a ajuns director

Două unităţi patronate de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au începând de ieri şefi noi. Unul dintre ei este Ilie Petrescu, numit director pe la Motru, cealaltă societate fiind Minprest Rovinari, din fruntea căreia a fost zburat Florin Şarapatin, pus în funcţie în vremea liberalilor.

Liderul PC Gorj, fostul senator Ilie Petrescu, a fost numit ieri director în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, printr-o decizie a directorului general Daniel Burlan. Decizia s-ar putea să-l nemulţumească pe primarul din Motru, Dorin Hanu, care de abia s-a împăcat săptămâna trecută cu şeful SNLO, dar nu şi cu fostul senator, cu care a fost coleg în PRM până mai anul trecut şi care apoi l-a făcut albie de porci pe unde a apucat. Edilul celui de-al doilea municipiu va trebui să se obişnuiască însă cu ideea că Petrescu este director al Unităţii de Exploatare şi Foraje SA Motru, unitate aflată în subordinea SNLO. Numirea acestuia în funcţie se produce la circa două săptămâni după ce membrii sindicatului pe care îl conducea la mina Ploştina de peste 10 ani au decis excluderea lui din rândul organizaţiei. Petrescu s-a înscris în Partidul Conservator în toamna anului trecut, după ce, anterior, fusese senator PRM timp de două mandate, el candidând apoi pentru un post de deputat în colegiul câştigat de liberalul Dan Ilie Morega.

Înainte de a fi numit fostul senator ne declara că oricum nu s-ar mai fi întors printre mineri pentru că acum are şi el alte aşteptări de la viaţă, dându-l ca exemplu pe Miron Mitrea, care, cu siguranţă, nu va mai reveni vreodată în postul de sindicalist şef al şoferilor din România. Oricum, până aseară Petrescu nu a putut fi contactat pentru a comenta promovarea sa în postul de director, fostul senator fiind tot mai greu de găsit după ce a pierdut alegerile în colegiu. Liderul conservator promisese zilele trecute chiar o conferinţă de presă la partid pentru azi, dar, în noul context, este greu de crezut că Petrescu mai are interesul să vină şi să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

La Minprest vor urma şi disponibilizări

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, l-a numit tot ieri, ca director al societăţii Minprest SA, pe Ion Dragu, fost adjunct al Corpului Gardienilor Publici Gorj în perioada anilor 2000. Dragu îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Şarapatin, membru PNL, numit în postul respectiv în anul 2005, când era membru al Partidului Conservator. Decizia de schimbare a lui Şarapatin a fost luată după ce acesta a anunţat că Minprest îşi va trimite în concedii fără plată, pentru circa două săptămâni, peste 700 din cei circa 1200 de angajaţi. Fostul director menţiona la sfârşitul lunii februarie, atunci când a fost luată hotătârea respectivă, că inclusiv el va sta în concediu fără plată, pentru a fi solidat cu muncitorii societăţii. Şarapatin şi-a încheiat concediul fără plată, iar acum aşteaptă să vadă încotro apucă pentru că va avea totuşi nevoie de un loc de muncă.

„Acesta-i sistemul în România şi nu avem ce să-i facem pentru mulţi ani de acum încolo, cred eu. Şi eu am beneficiat de el atunci când am fost numit în funcţie în locul altcuiva şi altul beneficiază de el acum, când mi se ia mie locul. Patronul, adică SNLO, are dreptul să schimbe un director cu cine consideră că e mai bun şi asta s-a întâmplat şi acum. Oricum, am senzaţia că mi s-a luat o piatră de moară din spate pentru că eu am trimis acum oamenii în fără plată câteva zile acasă, dar vor urma şi disponibilizări şi parcă nu mi-aş fi dorit să fiu eu acela care să dea asemenea veşti angajaţilor”, spune Şarapatin.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: