Primarul din Vladimir a aflat de la ziarişti că afară e mai bine decât în şcoală

La Şcoala Numărul 1 din Adreeşti din comuna Vladimir învaţă circa 50 de copii. Pereţii unităţii de învăţământ în cauză sunt crăpaţi, iar acoperişul, din tablă, este găurit, astfel că în sălile de curs este puţin mai bine ca afară.

Dacă unităţile de învăţământ recent reabilitate au fost închise în urma comasării, în altele care nu au mai suferit reparaţii de ani buni încă se mai fac cursuri. Un exemplu în acest caz este o şcoală din comuna Vladimir. Prin pereţi pătrunde frigul iar prin acoperiş plouă. 

 „Se face focul în sobă, copiii nu stau în frig dar într-adevăr pereţii sunt crăpaţi, prin acoperiş pătrunde apa atunci când plouă. De 30 de ani de când sunt eu la această şcoală nu s-au mai făcut reparaţii capitale“, a precizat Aurel Ioana, învăţător la această şcoală.

Consilierul local, Viorel Popescu, îl acuză pe primarul comunei de indiferenţă. „S-a lăudat la un post de televiziune local că şcolile din Vladimir sunt la standarde europene şi ele sunt vai mama lor, dezastru, nu au grupuri sanitare, la şcoala din Adreeşti plouă prin acoperiş, el doar se laudă“, a spus Viorel Popescu, consilier local.

Primarul susţine cu totul altceva, că a aflat abia ieri, de la ziarişti, despre condiţiile de la această şcoala. „Nu am ştiut că plouă în sălile de curs sau că geamurile şi pereţii sunt crăpaţi, am aflat acum de la dumneavoastră, voi lua legătura cu învăţătorul de la acea şcoală pentru că avem meseriaşi putem rezolva problema“, a spus Aurel Băcanu Vladimirescu primarul comunei Vladimir. El promite că va rezolva problema în scurt timp.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: