Primarul Lupu, acuzat că stă mai mult la şcoală decât la primărie

Candidata PRM-ului la Primăria Stejari, Maria Aurica, lansează o serie de acuzații la adresa primarului și a subordonaților acestuia. Aceasta spune că primarul Ștefan Lupu lipsește de la primărie câte cinci sau șase ore pe zi pentru că trebuie să meargă la școala din localitate, unde este și profesor. În acest timp, şi salariați i întind de la primărie. Maria Aurica este pensionară şi a fost secretara primăriei de 20 de ani.

Candidata PRM-ului spune că angajații din primăria Stejari dau dovadă de lipsă de respect față de cetățenii care vin la primărie de la 20 de kilometri pentru a-și rezolva problemele, iar cei care ar trebui să fie la dispoziția lor lipsesc. ”După ce am plecat cam bate vântul printre salariații primăriei. Actualul primar este și profesor, având ore oamenii sunt nemulțumiți întrucât îl găsesc mai puțin în primărie decât și-ar fi dorit și decât erau obișnuiți. Poate aceia au fost banii de pâine și a dat la microbuz să vină și mâine și poimâine pentru că ori nu e unul, ori nu e altul, ori nu are chef de lucru”, susține candidata PRM-ului.

La primărie în recreaţie

Maria Aurica, contracandidata primarului Ștefan Lupu la Primăria Stejari, spune că în zilele în care acesta predă la școală vine la primărie doar în pauze. ”Primarul are două zile pe săptămână cursuri școlare. Lipsește cam cinci sau șase ore pe zi. Vine în pauză, că e școala aproape, dar în cele zece minute, cât este pauza. Are ore marțea și joia. Este profesor de istorie. Asta este legea, îi permite, dar pentru cel care vine dimineața cu autobuzul și la 9.00 trebuie să se înapoieze... Domnul primar probabil vine la ora 14.00 de la ore”, susține Maria Aurica.

Pe de altă parte, primarul comunei, Ștefan Lupu, spune că are ore dar programul de la primărie nu este afectat. ”Am două zile câteva ore la școala generală din localitate, dar funcția didactică este compatibilă cu cea de edil. Nu există nicio incompatibilitate, nici legală, nici fizică. Eu stau mai mult de opt ore la primărie. Nu este singurul reproș. Opozanții de asta se prevalează, știind că nu voi renunța niciodată la funcția didactică. Am doar șapte-opt ore pe săptămână și fac trei ore într-o zi și trei ore în alte zile și primesc pentru acestea o indemnizație. Eu voi renunța la școală doar când mă voi pensiona”, precizează primarul comunei Stejari.

ATAC LA PREFECT

Maria Aurica  îl atacă şi pe prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, care chiar dacă este din Stejari, nu a întins o mână de ajutor pentru asfaltarea drumurilor. ”Sunt toate drumurile comunale neasfaltate, există DJ 605B care nici până la ora actuală nu a fost finalizat de asfaltat. Deşi spre ruşinea noastră domnul prefect este din Stejari şi nu am avut fericirea de a se finaliza până acum această lucrare”, spune Maria Aurica.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: