Sindicaliştii din BNS caută şomeri ca să le dea bani

Reprezentanţii Blocului Național Sindical (BNS) s-au reunit ieri la Târgu Jiu pentru a lansa un proiect ce își propune formarea profesională a șomerilor dar și gorjenilor care sunt angajați și doresc să practice altă activitate. Întâlnirea de ieri a reunit circa 50 de reprezentanți ai sindicatelor gorjene, dar și reprezentanți ai companiilor. Cei interesaţi să beneficieze de acest program, şomeri sau angajaţi, trebuie să se adreseze sindicaliştilor din organizaţiile afiliate BNS.

Proiectul expus ieri în fața sindicaliștilor dar și patronatelor este implementat de Blocul Național Sindical cu fonduri europene și pe lângă promovarea conceptului de formare profesională, reprezentanții organizației sindicale formează în cadrul acestui proiect o rețea de 200 de specialiști ce vor veni în sprijinul sindicatelor. ”Cei 200 de specialiști, denumiți ”catalizatori”, vor oferi consiliere organizațiilor sindicale și companiilor. Regiunea din care face parte și județul Gorj va avea 50 de astfel de experți în formare ce pot veni în ajutorul sindicatelor”, a declarat Ion Pisc Scrădeanu.

Șomerii, plătiți dacă se lasă învățați

Ceea ce este interesant la acest proiect este faptul că șomerii care vor să intre în acest proiect nu își vor plăti cursurile, ci din contră vor fi plătiți dacă accesează proiectul. ”Proiectul se adresează tuturor oamenilor inclusiv șomerilor și ceea ce este foarte bine este că ei nu vor plăti pentru a dobândi cunoștințele ci din contră vor fi plătiți cu bani europeni. Trebuie să recalificăm oamenii, să-i școlarizăm în momentul în care unul din agenții economici își întrerupe sau își reduce activitatea. Am ales Gorjul ca fiind centrul proiectului din cauza numărului mare de șomeri”, a adăugat Ion Pisc Scrădeanu.

PARTENERI

În acest proiect, Blocul Național Sindical, a avut alături organizații sindicale puternice din Germania și Portugalia și companii specializate în formarea profesională.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: