Primarul Morega: Planul de restructurare, secretizat cu scop electoral

Primarul recent ales din Motru, Cosmin Morega, cere și el desecretizarea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Carierele Lupoaia, Husnicioara și Lupoaia vor fi închise în cel mult patru ani, iar Morega vrea să știe câte locuri de muncă se vor pierde în localitatea pe care o va conduce.

Morega este de părere că planul de restructurare a fost secretizat din motive electorale, pentru ca oamenii să nu afle înainte de alegeri ce urmează să li se întâmple. “Orice loc de muncă pierdut afectează zona Motru și alte localități din județ”, a spus Morega la Radio Infinit, adăugând că secretizarea planului îi face pe oameni să spună că este ceva suspect. “Ar trebui să fie transparență totală, este o societate cu capital de stat, este firesc și normal să fim informați”, a mai spus Morega, menționând că fiecare loc de muncă pierdut diminuează bugetele locale.

Primarul din Motru speră ca restructurarea să nu înceapă cu oamenii din producție. “Scopul secretizării a fost la momentul acesta pur electoral. Să nu-i nemulțumească pe cei care lucrează în sectorul acesta și care poate s-ar fi întors împotriva unui partid sau a altuia”, a mai spus Morega.

Subiectul secretizării planului de restructurare a fost abordat în campania de la alegerile locale de Nicolae Ivăniși (ADN) și mai apoi de Cosmin Popescu (PSD). În ultimele zile, au cerut desecretizarea planului Mihai Weber (PSD), Radu Miruță (USR), Nicolae Davițoiu (PMP), dar și mai mulți primari.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a susținut la un post de televiziune că planul nu este secret, ci discret, în timp ce un alt liberal, Iulian Popescu, supraveghetor al CE Oltenia, a spus că planul conține elemente confidențiale, dar că va propune Directoratului ca un rezumat să devină public. (A.A.)

Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: