Prime pentru șomeri

Și șomerii încasează prime, nu doar salariații. Mai exact, vorbim despre acei șomeri care primesc bonusuri din partea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cea mai mare primă, în valoare de 1.500 de lei, o pot încasa absolvenții care reușesc să-și găsească un job în cel mult două luni de la finalizarea studiilor.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, a explicat ce categorii de șomeri pot beneficia de prime după ce își găsesc un loc de muncă: „Acordăm prime șomerilor pentru a-i stimula să găsească un loc de muncă. Sunt prime de activare pentru șomerii neindemnizați, care sunt înregistrați în baza noastră de date de cel puțin 30 de zile și care își găsesc un loc de muncă pe o perioadă mai mare de trei luni. Prima este de 1.000 de lei”.

De asemenea, și absolvenții sunt trecuți pe listă. Dacă se angajează în cel mult două luni de la absolvire, sunt premiați de stat. „Absolvenților, care în 60 de zile de la absolvire își găsesc un loc de muncă fie prin intermediul Agenției, fie singuri, beneficiază de primă de inserție, de 1.500 de lei, indexată cu 5,1% de la 1 martie”, a mai spus Chiriac.

În plus, în pandemie, un sprijin important au primit și gorjenii care au intrat în șomaj tehnic.  „După ce au beneficiat de acest șomaj, cei care au avut cel puțin 15 zile de suspendare, au beneficiat de 41,5%, subvenționarea salariului, aproape jumătate din salariu a fost suportat din bugetul de la Șomaj”, a mai spus Chiriac, într-o emisiune la Accent TV.

În urmă cu doi ani, doar în Gorj, statul a acordat peste 53 de milioane de lei firmelor care au avut angajați în șomaj tehnic. 

Vizualizări: 1,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: