UM Sadu, datorii uriașe către primărie

Uzina Mecanică Sadu rămâne fără comenzi în cel mult două luni. O spune primarul din Bumbești-Jiu după discuțiile avute cu reprezentanții societății și cu ministrul Economiei. Constantin Bobaru spune că „uzina nu doar că merge din inerție, dar nu mai prea merge”. UM Sadu are datorii uriașe către primărie așa că va preda niște hale industrial către autorități și, în acest fel, vor fi stinse creanțele.

Constantin Bobaru a declarat că s-a convins și ministrul cu ce echipamente lucrează angajații din UM Sadu. “Fabrica, nu numai că merge din inerție, dar nu mai prea merge. Nici comenzile nu sunt suficiente. Fabrica mai are de lucru cert cam o lună și jumătate, undeva până prin iunie. Asta datorită faptului că uzina nu mai poate să stea în piață din punctul de vedere al competitivității pentru că lucrează cu echipamente vechi. Uzina lua materie primă din Rusia, Ucraina. Se încearcă acum ca o parte din materiale să fie produse în România”, a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Ministrul Economiei a promis că vor fi cumpărate două linii complete de producție pentru uzina de armament. „Uzina a rămas să facă demersuri, să spună sumele exacte pentru a cumpăra două linii complete de producție pentru niște produse pe cerința NATO și să se îmbunătățească fluxul de producție cu echipamentele pentru muniție”, a mai declarat Bobaru.

În plus, UM Sadu are datorii de două milioane de lei către Primăria Bumbești-Jiu. Acestea urmează să fie stinse după ce uzina va preda către autoritățile locale mai multe hale industriale. În final, acestea vor ajunge în administrarea Parcului Industrial Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: