Cum întreținem pantofii din piele întoarsă

Procesul de întreținere a pantofilor din piele întoarsă începe înainte ca aceștia să fie purtați. Acest material se umezește ușor, de aceea necesită o impregnare regulată – în special toamna și iarna. Imediat dupa ce l-ai curățat, aplica o doza mica de spray rezistent la apă. Efectul se poate menține chiar și câteva luni.

Înainte de toate, nu pune imediat în dulap încălțămintea după descălțare, ci curăț-o cu ajutorul unei perii speciale sau cu un burete tip radieră pentru piele întoarsă, care va împrospăta pantofii și va curăța rapid praful și nisipul. 

În cazul în care afară ninge sau plouă, îți recomandăm să optezi pentru alți pantofi – vremea umedă este un risc prea mare pentru pielea întoarsă, sensibilă la umiditate. De asemenea, nu este indicat să lași pantofii din piele întoarsă pentru prea mult timp la soare, deoarece culoarea acestora se va estompa.

Dacă te interesează menținerea calității, nu utiliza niciodată produse de îngrijire pentru pielea naturală netedă, deoarece acestea vor distruge textura distinctivă a pielii întoarse. Există produse speciale, disponibile în magazine, care vor înmuia și tonifia pielea întoarsă și vor reîmprospăta culoarea acesteia. În plus, se vor descurca bine și în contactul cu murdăria mai dificilă.

Pielea întoarsă este o piele foarte delicată și vulnerabilă. Prin urmare, niciodată – nu numai după impregnare – nu o uscați cu un uscător de păr, pe calorifer sau la razele soarelui.

Îngrijirea pantofilor din piele întoarsă durează ceva timp, dar nu este deosebit de complicată. Este de ajuns să achiziționezi câteva produse potrivite și astfel vei oferi încălțămintei tale durabilitate pentru mai multe sezoane.

Cum scoti petele de pe pantofii din piele intoarsa?
 

Pete de apa - Acesta este un caz in care ajuta expresia „combate focul cu foc”. Foloseste o perie umeda pentru a uda usor pata, apoi elimina orice exces de apa cu un prosop de hartie. Lasa sa se usuce peste noapte. Nu incerca sa usuci rapid pantofii si evita sa ii usuci in lumina directa a soarelui, deoarece poate cauza decolorarea acestora. 

Pete de ulei sau unsoare - Presara pata cu amidon de porumb pentru a incerca sa inmoi uleiul. Lasa-l sa actioneze peste noapte si apoi indeparteaza pulberea dimineata. Umezeste usor pata cu o perie umeda si indeparteaza astfel pata. 

Pete de noroi - Lasa noroiul sa se usuce inainte de a curata pielea intoarsa. Odata ce se usuca, vei putea faramita noroiul si-l vei indeparta. Utilizeaza o perie uscata pentru a scapa de bucatile mici de murdarie. 

Pete de ceara sau guma - Plaseaza pantofii in congelator pentru a intari ceara sau guma. Apoi rupe in bucati intaritura si indeparteaza particulele mici.

Pete de sange - Toarna apa oxigenata pe un prosop de hartie sau bumbac si indeparteaza usor pata pana iese. 

Pete de cerneala - Tamponeaza pata de cerneala cu un prosop de hartie pentru a absorbi o mare parte din cerneala daca este inca umeda. Daca cerneala s-a uscat, poti folosi alool pentru a incerca sa indepartezi pata. De asemenea, poti incerca sa folosesti si un produs special pentru curatarea pielii intoarse.  

Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: