Primul obuz care lovește Rusia

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, Viaceslav Gladkov, a spus că un obuz ar fi zburat de pe teritoriul ucrainean. A fost instituită stare de urgență în două sate de graniță.

Gladkov a scris despre asta într-o postare pe Telegram. „A fost o rachetă din Ucraina în direcția noastră. Obuzul a explodat în sat, sunt victime. Li se oferă tot ajutorul de care au nevoie ”, a scris el.

Gladkov a anunțat că, pentru siguranța locuitorilor din Zhuravlivka și Nekhotiivka, administrația raională introduce un regim de urgență în aceste două sate.

Între timp, șeful Administrației Regionale de Stat Harkov, Oleg Sinegubov, a spus că Rusia a pregătit un alt lot de provocări.

„Există informații că rușii își vor ataca teritoriile, în special obiectele civile, și vor acuza apoi Forțele Armate ale Ucrainei de acest lucru. Aceste acțiuni ale rușilor vizează doar discreditarea Ucrainei și a apărătorilor noștri. Nu credeți minciunile ocupanților, aveți încredere doar în informațiile oficiale”, a scris el.

El a subliniat că Forțele Armate Ucrainene nu vor lovi niciodată infrastructura civilă și civilii, așa cum fac forțele de ocupație ruse.

Vizualizări: 3,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: