Bani pentru apicultori. Pot depune cererile!

Apicultorii pot depune până la 1 august cererile pentru obţinerea fondurilor alocate prin Programul Naţional Apicol, care se ridică la 33,4 milioane de lei în anul 2018. Solicitările se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după finalizarea tuturor controalelor aferente cererilor de plată depuse pentru Programul Naţional Apicol şi după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat.

Programul Naţional Apicol 2017 - 2019 se adresează atât apicultorilor, care deţin până la 75 de familii de albine, cât şi celor care deţin peste 75 de familii de albine, dar cu condiţii diferite de eligibilitate, şi vizează măsuri precum achiziţia de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori.
România produce anual, în medie, 22.000 de tone de miere, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins un vârf de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel naţional, sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori.

Vizualizări: 3,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: