Probleme în minerit din cauza ploilor. update: Reacția prefectului

Ploile torențiale din ultima perioadă au afectat activitatea din cariere miniere. La Cariera Roșiuța au apărut deja alunecări de teren, iar unele excavatoare sunt oprite.

Problemele din carierele minere ale județului Gorj par fără final. Ploaia abundentă a provocat alunecări de teren. În această situație se află Cariera Roșiuța, iar excavatoarele au fost oprite. Au apărut anumite fisuri din cauza ploii și se pot desprinde blocuri imense de pământ care se pot prăbuși peste utilaje, spune Nelu Roșca, lider de sindicat la Cariera Roșiuța.

”Odată cu această ploaie au apărut în fronturile de lucru fisuri. Se pot desprinde blocuri de pământ care pot să se prăbușească peste utilaje. Fac apel și la prefectul județului Gorj să facă ceva în acest sens. Plouă foarte mult și au început să apară alunecări de teren, iar excavatoarele sunt oprite”, a spus Nelu Roșca la Târgu Jiu Tv.

Pentru mineri este extrem de dificil în această perioadă și să ajungă la utilaje, pentru că nămolul trece uneori de cizma de cauciuc.

actualizare: Cristinal Rujan, prefectul de Gorj, spune că va interveni. ”Ce pot să vă spun în acest moment este că voi discuta cu conducerea Complexului Energetic Oltenia această problemă și voi face demersurile pentru urgentarea eliberării avizelor respective. Prefectura se implică atunci când este de competența sa pentru eliberarea unor documente pe procedura standard în ceea ce privește terenurile agricole sau forestiere. Când este vorba despre avize de mediu și competența este la Ministerul Mediului, noi putem să facilităm cu o singură condiție: să fim informați, să se tragă un semnal de alarmă și noi ne implicăm. CEO a făcut mai multe demersuri la Ministerul Mediului. Eu voi face demersurile necesare ca problema să fie semnalată Guvernului”, a spus prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, la Târgu Jiu Tv.

Vizualizări: 3,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: