Procurorul care a instrumentat dispariţia adolescentei de la Caracal, suspendat din funcţie

Procurorul de la Caracal care a instrumentat dispariţia Alexandrei Măceşanu a fost suspendat, joi, din funcţie de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). El este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru gravă neglijenţă. Procurorul este acuzat că nu a permis pătrunderea poliţiştilor în locuinţa suspectului înainte de ora 6.00.

”În şedinţa din data de 01.08.2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare. Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei”, a transmis, joi, CSM. 

Sursa citată a precizat că, asupra fondului abaterii disciplinare, Secţia pentru procurori se va pronunţa în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: