Procurorul care l-a anchetat pe Ponta, dat afară din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să îl excludă din magistratură pe procurorul DNA Mircea Negulescu, faimosul „Portocală” de la Ploieşti, cel care l-a arestat preventiv pe cumnatul lui Victor Ponta şi l-a anchetat inclusiv pe fostul premier.

Vestea că Negulescu a fost zburat din magistratură l-a prins pe deputatul de Gorj la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde el şi prietenul său Dan Şova erau audiaţi în şedinţă nepublică în calitate de inculpaţi în dosarul „Turceni – Rovinari”. În acelaşi timp, tot instanţa supremă stabilea că se impune audierea lui Ponta ca martor în dosarul în care inculpat este preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu o zi înainte deputatul căpătând calitatea de martor şi într-unul din dosarele care îl vizează pe prietenul său Sebastian Ghiţă.

„Sigur că sunt subiectiv legat de «Portocală» - dar am acest drept / cumnatul meu a fost arestat preventiv şi niciodată trimis în judecată, mama şi sora mea percheziţionate şi târâte la DNA Ploieşti, eu inculpat şi pus sub control judiciar pentru că am participat la o acţiune oficială a lui Tony Blair în România, etc!”, a comentat deputatul de Gorj.

Ponta e convins însă că abuzuri ca în cazul său sau ale altora se vor mai produce de acum încolo. El crede că şi altcineva ar trebui tras la răspundere pentru ce li s-a întâmplat politicienilor care au fost anchetaţi de procurori precum „Portocală”, iar aici, evident, arată cu degetul spre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, deşi nu o nominalizează în mod direct. (G.I.)

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: