Nevăzător condamnat pentru spargerea unui cont de Facebook

Bărbatul din Botoșani care a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii DIICOT Târgu Jiu pentru că a accesat ilegal contul de Facebook al unei tinere din Telești a fost condamnat acum de Tribunalul Gorj.

Remus Bogdanovici a fost găsit vinovat de acuzațiile ce i-au fost aduse, chiar dacă are probleme de vedere, el depunând la instanță documente din care rezultă că este nevăzător. Anchetatorii au susținut însă că există dispozitive cu care și aceste persoane pot naviga fără probleme pe internet, iar tatăl tinerei din Telești a menționat și el că Bogdanovici folosea singur telefonul mobil în perioada în care a fost găzduit la el acasă.

Pedeapsa dispusă de instanță este de 2 ani și 4 luni, executarea ei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. În acest interval de timp inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, să anunțe orice plecare mai mare de 5 zile de acasă și, de asemenea, să nu părăsească teritoriul României fără acceptul instanței. Mai mult, el trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Broscăuți, acolo unde își are domiciliul. Inculpatul trebuie să suporte și cheltuieli judiciare de 1300 de lei către stat, bărbatul având dreptul să conteste sentința magistraților gorjeni în perioada următoare.

Remus Bogdanovici s-a ales cu această pedeapsă după ce a intrat pe telefonul Mariei Alexandra Bîldea și a postat pe contul acesteia de Facebook diverse mesaje pentru a se răzbuna pe tânăra care decisese să rupă relația cu el. Cei doi s-au întâlnit la o mănăstire din Moldova, iar Bogodanovici s-a prezentat drept „clarvăzător”, fiind acceptat și adus la Telești pentru a locui o perioadă. N-a fost însă în stare să întrevadă ce îl așteaptă dacă intră pe contul de Facebook al fostei sale prietene fără acceptul acesteia și postează vrute și nevrute, pedeapsa dată în cazul său putând fi o lecție și pentru alții care au astfel de intenții.

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: