Falsuri grosolane în cazul casieriei-dormitor de la Aparegio

Ziarul de investigaţii GorjNews a publicat documentele falsificate de care conducerea Aparegio Gorj SA s-a folosit pentru a transforma un apartament cu destinaţia birouri într-o zonă de locuit pentru consilierul directorului general. Fiind vorba de un apartament proprietate a Primăriei Târgu Jiu, directorul Pătrăşcoiu a falsificat documente pe bandă rulantă, analizate şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

Povestea casieriei-dormitor a început în septembrie 2015, când Aparegio a cerut Primăriei Târgu Jiu „un apartament din ansamblul Grădiniţei din str. Lotrului”, „necesar pentru specialiştii cu care societatea are diverse contracte”. În octombrie 2015, viceprimarul Aurel Popescu face un referat în baza unei alte adrese a Aparegio Gorj, prin care informează Consiliul Local că spaţiul solicitat este pentru „activităţi specifice (încasare servicii prestate”. Pe cale de consecinţă, CL Târgu Jiu aprobă închirierea apartamentului către Aparegio, urmând ca societatea primăriei, Edilitara, să se ocupe de asta.

Edilitara şi Aparegio au semnat contractul în decembrie 2015, fiind specificat în clar că destinaţia este de birouri şi că nu este permisă schimbarea destinaţiei.

Primul fals

Acum câteva zile, când a fost surprins seara, în pijamale, în respectivul apartament, consilierul Ion Iliescu a spus că acolo nu a fost niciodată casierie. Directorul lui, Traian Pătrăşcoiu, susţine încă că a funcţionat timp de câteva luni casieria, dar i-a schimbat destinaţia pentru că nu venea nimeni să plătească facturile acolo.

Actele îl contrazic pe Pătrăşcoiu, pentru că de la început acolo a fost amenajat spaţiu de locuit. GorjNews a prezentat două facturi, cu acelaşi număr şi din aceeaşi dată, emise de firma care a asigurat mobilierul. Pe prima factură emisă de Adelux Design se vede că suma de 6.700 de lei era pentru pat, saltea, dulapuri etc. Pentru că un salariat al Aparegio a refuzat să o achite, în scripte acolo fiind casierie, firma a refăcut factura şi a trecut acolo masă, scaun, jaluzele.

O dovadă a faptului că acolo nu a fost niciodată casierie este şi absenţa oricăror dotări legate de siguranţa spaţiului, obligatorii prin lege.

 

Al doilea fals

Un al doilea fals care arată tupeul cu care mint aceşti oameni este un răspuns al Aparegio la o adresă a Asociaţiei de Proprietari din zonă. Astfel, în ianuarie 2016, Asociaţia a cerut în scris să i se spună dacă „începând cu luna noiembrie 2015 locuieşte domnul Iliescu Ion, salariat al unităţii dvs.”

Traian Pătrăşcoiu a răspuns în luna februarie că „angajatul SC Aparegio Gorj SA, Ion Iliescu, nu locuieşte în imobilul mai sus menţionat, ci doar a supravegheat lucrările de amenajare a apartamentului”.

GorjNews a publicat şi alte documente în baza cărora un anchetator zelos ar putea finaliza dosarul în două ore.

NU PLEACĂ

Traian Pătrăşcoiu a spus săptămâna trecută la Radio Infinit că salariatul Ion Iliescu nu va pleca din apartamentul respectiv, pentru că va cere modificarea clauzelor din contractul cu Edilitara. Asta după ce primăria a dat un ultimatum prin care a avertizat că va cere rezilierea contractului, dacă nu sunt respectate clauzele. Rămâne de văzut dacă vreun consilier PSD îşi va asuma iniţiarea unei hotărâri de consiliu prin care să îi aducă pe şefii Aparegio în legalitate.

Vizualizări: 2,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: