Program redus de vizite la spital. Motivul!

Acces restricţionat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Vizitatorii au voie să vadă rudele internate în spital doar două ore pe zi. Programul a fost modificat pentru că a crescut numărul infecţiilor respiratorii. Medicii susţin că numărul acestora aproape s-a triplat faţă de o perioadă obișnuită.

 „Am stabilit ca vizitatorii să aibă acces în spital doar între orele 14.00 – 16.30. Avem foarte multe cazuri de viroze care au apărut la persoane care au și alte afecţiuni cronice. Am amenajat o sală unde pot vorbi pacienţii cu aparţinătorii. Pacienţii sunt însoţiţi de un cadru medical. La cei care nu se pot deplasa, rudele pot intra în salon doar cu măști, pelerine și papuci”, a anunţat Costinel Popescu, șeful Secţiei de Boli Infecţioase.

Secţia are 50 de paturi, însă aproape toate sunt ocupate. Medicii au anunţat că nu internează decât cazurile mai complicate. Pentru restul, se prescriu reţete și urmează tratamentul la domiciliu. În plus, doctorii nu au anunţat vreun caz de gripă în judeţul Gorj. În fiecare zi, aproximativ 30 de persoane ajung la spital cu viroze, însă puţine rămân și internate.

Conducerea spitalului a anunţat că a luat decizia de a impune un program de vizite și în celelalte secţii ale spitalului.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: