Protest în fața Parchetului Local Târgu Jiu

Doi gorjeni au protestat ieri în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care justiția din Gorj își face treaba și consideră că protestul este ultima șansă a lor să li se facă dreptate. Cel care a început protestul este Gheorghe Popescu din Comuna Dănești, iar lui i s-a alăturat și Constantin Cojocaru din Comuna Samarinești, care era în trecere prin fața Parchetului a dorit să se solidarizeze.

Gheorghe Popescu are 72 de ani și este din satul Bucureasa al Comunei Dănești. Din luna martie a anului trecut bărbatul încearcă să recupereze 570 de lei, bani care reprezintă contravaloarea unor baloți de paie care, susține gorjeanul, i-au fost distruși de o persoană interesată să-i cumpere. Protestatarul acuză poliția că nu și-a făcut treaba și din acest motiv vinovata a fost scoasă de sub urmărire penală de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. ”Protestez împotriva nedreptăților pe care le face Parchetul Local. Am formulat plângere la poliție împotriva unei femei pentru că m-a înșelat cu 50 de baloți de paie. Mi-a răsturnat stiva de baloți și a zis că vine să-i ia și îmi aduce și banii. Dacă știam că nu au bani nu le dădeam nimic. Am așteptat să vină după restul de baloți și pentru că nu au venit am făcut plângere și le-am cerut să vină la fața locului să vadă care este situația, pentru că stiva de baloți a putrezit. Cei de la Poliție au zis că o cheamă la declarație, că vin să vadă ce este la fața locului și nici până acum nu au venit. Au trecut 9 luni de zile de atunci, iar Parchetul a scos-o de sub urmărire penală pe cea care m-a înșelat cu 570 de lei. Protestez pentru că vreau să vadă toată lumea și Comisia Europeană mafia din justiția gorjeană. O să stau cât pot, mă mai duc acasă, fac treabă, și vin înapoi”, a precizat Popescu Gheorghe.

A protestat din solidaritate

Și un localnic din comuna Samarinești, care era în trecere prin fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, s-a alăturat protestatarului din Dănești. Gorjeanul din Samarinești are 65 de ani și de 3 ani așteaptă ca vinovații care i-au incendiat furajele și pomii fructiferi să fie pedepsiți și el să-și recupereze prejudiciul. ”Eu am fost în trecere și m-am alăturat domnului care protestează. L-am întrebat care este necazul lui și am vrut să arăt și eu mafia din Gorj. Mi-au dat foc la furaje iar apoi m-au atacat, aceiași făptași.  Prejudiciul a fost de 6.000 de lei, iar dosarul se plimbă de trei ani de la Poliție la Parchet și invers. Mi-au ars fânul și pomii fructiferi, au venit la fața locului cu făptașul la reconstituire și spun că mai trebuie probe. Nu s-a rezolvat nimic. Trebuie să se facă dreptate în vreun fel”, a precizat Constantin Cojocaru.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: