Accidentată mortal în drum spre priveghiul fratelui

O bătrână de 71 de ani din Câlnic și-a pierdut viața vineri dimineață într-un accident rutier pe care ea l-a provocat cel mai probabil involuntar. Pe o ceață densă, femeia a fost izbită în plin de un autoturism condus de un tânăr din Vâlcea, care tocmai plecase spre Italia, pentru a se întoarce acolo la muncă. Bătrâna mergea însă pe mijlocul șoselei, grăbindu-se și ea să ajungă la priveghiul unui frate de-al său, care murise cu câteva ore înainte.

Un șofer care venea de la Motru a văzut toată scena accidentului, femeia fiind călcată de mașina cu numere de Italia chiar sub ochii săi. „Mergeam spre Târgu Jiu și am văzut pe șosea, dintr-o dată, o umbră. Am frânat cât am putut de brusc, mai ales că era ceață densă, și am coborât ca să vorbesc cu femeia. I-am spus să se dea de pe mijlocul șoselei și să meargă pe margine, că poate oricând să o calce vreo mașină. A zis că nu vede, iar eu m-am suit în mașină și am dat să plec. A venit însă dinspre Târgu Jiu băiatul cu numere de Italia și a lovit-o în plin. Nu avea cum s-o evite”, spune Ștefan Butiuc, principalul martor din acest accident.

Șoferul de 29 de ani din Vâlcea a confirmat și el că așa stau lucrurile, fiind complet marcat de cele întâmplate. El le-a povestit însă polițiștilor că femeia i-a apărut brusc în fața mașinii, în condiții de ceață densă și vizibilitate sub 50 de metri. El s-a ales cu dosar penal și este acuzat de ucidere din culpă, având toate șansele ca la finalul poveștii să fie găsit nevinovat. Până atunci va trebui să consume timp și energie cu cercetările din acest dosar.

Mergea să-și plângă fratele

Sevastița Militaru plecase cu noaptea-n cap de acasă pentru a ajunge la Câlnicul de Sus, acolo unde rudele o chemaseră după ce fratele ei murise cu câteva ore înainte. Prin ceață și pe întuneric, femeia mergea pe mijlocul șoselei ghidându-se după linia albă, convinsă fiind că marcajul o va ajuta să nu se ducă în vreun șanț, ea având și probleme cu vederea. „Venea la noi, că are fratele mort de câteva ore și numai ce o anunțaserăm că a murit acesta. Venea la priveghi și acum, uite, am dat de o altă nenorocire”, a spus Ion Ciobanu, una dintre rudele bătrânei venită la fața locului.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: