Protest în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

Piața Prefecturii din Târgu Jiu a fost gazda unui protest împotriva defrișării ilegale a pădurilor. Manifestarea a avut loc sâmbătă, începând cu ora 16:00, participând aproximativ 20 de persoane.

Oamenii cer ca pădurile să nu mai fie tăiate în mod ilegal și stoparea furturilor de material lemnos. Marinela Strâmbulescu, unul dintre organizatorii protestului, spune că este necesară operaționalizarea sistemului de urmărire a lemnului, dar și urgentarea emiterii titlurilor de proprietate. Organizatorul a adus în discuție și pădurarii care au fost uciși de hoții de lemne, afirmând că sunt solidari cu familiile acestora.

”Unul dintre principalele puncte pentru care milităm și ne aflăm astăzi aici este legat de operaționalizarea sistemului de urmărire a aparatului lemnos. Uniunea Europeană ne trage de urechi, iar Ministerul Mediului întârzie această operaționalizare, fiind decalată pentru sfârșitul lunii octombrie. De asemenea, ne dorim urgentarea emiterii titlurilor de proprietate. Gorjul este aproape pe ultimul loc la emiterea acestor titluri, iar acest lucru generează multe infracțiuni în pădurile României. Avem șase pădurari uciși de hoții de lemne. Suntem solidari cu familiile care și-au pierdut acești eroi”, a spus Marinela Strâmbulescu, organizator al evenimentului.

Organizatorii spun că nu se vor opri aici, iar astfel de proteste vor mai avea loc până în momentul în care problema va fi rezolvată.  

Vizualizări: 5,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: