Protest lângă groapa de gunoi. „Nu putem respira!”

Zeci de localnici din Târgu Jiu au protestat, miercuri, din cauza mirosului insuportabil ce provine de la groapa de gunoi. Oamenii care locuiesc în cartierele Bârsești și Slobozia se plâng că din cauza mirosului degajat de resturile duse la depozitul de deșeuri stau numai cu geamurile închise la case și se tem că se pot îmbolnăvi. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au făcut noi verificări în zonă și au amendat operatorul de salubritate cu 60 de mii de lei.

Peste 50 de oameni s-au strâns, miercuri, lângă groapa de gunoi din Cartierul Bârsești. Localnicii au ajuns la limita răbdării și susțin că nu mai pot respira în zonă din cauza mirosului emanat de resturile depozitate acolo. „Nu mai putem respira. Pur și simplu aici te îmbolnăvești. De câțiva ani, situația este tot mai gravă. Se scurg tot felul de dejecții pe terenul de lângă groapa de gunoi, miroase îngrozitor”, a spus un localnic. Eu am copii mici. Nu îi pot scoate din casă decât puțin dimineața când nu miroase așa de rău. În rest, îi ținem în casă, închidem geamurile. Te sufoci dacă respiri aerul asta. Este îngrozitor! Am făcut reclamații peste reclamații, sesizări și nu s-a mai făcut nimic”, a spus un alt localnic prezent la protest.

„Aceste gaze emanate de gunoaie pot să fie fatale, mirosul este insuportabil. Ne-am făcut casă la aproape doi kilometri distanță de groapa de gunoi și tot ajunge mirosul la noi”, a spus o altă femeie.

La fața locului, au ajuns și doi reprezentanți ai Primăriei Târgu Jiu, Ionuț Jilăveanu și Marius Ionescu. Au surprins momentul când un utilaj al firmei de salubritate acoperea niște ape uzate cu pământ. Au transmis că vor cere lămuriri din partea societății care administrează depozitul de gunoaie.

Neregulile constatate au dus și la amenzi. Garda de Mediu a amendat firma Polaris cu 60 de mii de lei și a sesizat polițiștii. „Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat locația în cadrul unui control efectuat la acest depozit de deșeuri. Constatările efectuate indica săvârșirea unor fapte care contravin legislației de mediu, fiind aplicată încă o sancțiune operatorului de depozit în valoare de 60 000 lei. A fost sesizat și Inspectoratul de Politie Gorj în vederea efectuării de cercetari”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

Galerie foto





Vizualizări: 3,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: