Zeci de pensionari din Gorj, la ușa CARP Târgu Jiu

Banii sunt puțini, iar nevoile sunt din ce în ce mai mari. Acest lucru îi face pe pensionarii din Gorj să se împrumute, tocmai pentru a-și putea cumpăra medicamente sau lemne pentru sezonul rece. Zeci de persoane calcă zilnic pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din municipiul Târgu Jiu.

Odată cu instalarea măsurilor restrictive ca urmare a pandemiei provocată de noul coronavirus, numărul pensionarilor care au ajuns să se împrumute este în creștere. Contabilul șef al CARP Târgu Jiu, Mihaela Novac, spune că anumiți pensionari vin să ia împrumuturi pentru a-i ajuta pe alți membri ai familiei.

”Având în vedere să sunt pensionari, oameni în vârstă, de cele mai multe ori este vorba de nevoi personale, dar nu numai pentru ei, ci și pentru membrii familiei. Știți foarte bine situația economică, nu doar cea de pe piața Gorjului, ci din întreaga țară. Aceștia apelează la sprijin din partea părinților sau bunicilor, iar cei din urmă ni se adresează nouă”, a spus Mihaela Novac.

Suma împrumuturilor acordate de către instituție se ridică la aproximativ 500.000 de lei, în acest an: ”În această perioadă, datorită măsurilor restrictive ca urmare a pandemiei cu coronavirus, în mod surprinzător, s-a observat o evoluție crescătoare a solicitărilor pentru împrumuturi din partea pensionarilor. Noi sperăm să venim în sprijinul necesităților dumnealor. Pentru a răspunde cât mai prompt, am luat o serie de măsuri, ca să nu îi mai purtăm pe drumuri și să vină în zile diferite pentru obținerea acestor împrumuturi. Le-am facilitat multe modalități de solicitare și achitare a împrumuturilor, dându-le posibilitatea să efectueze plăți prin viramente bancare sau prin mandate poștale. Cert este că necesitățile bătrânilor există în permanență. Ca o estimare a împrumuturilor lunare solicitate prin Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, suma se ridică la aproximativ 400.000-500.000 de lei”, a mai afirmat Novac.

Din păcate, sunt pensionari care nu mai reușesc să achite împrumutul luat, ceea ce duce la aplicarea popririi pe venitul acestora: ”Având toată gama de membri pensionari la CARP, inclusiv cei cu pensia minimă de 704 lei, noi nu le-am îngrădit posibilitatea accesării împrumuturilor. Gândiți-vă că din cei 704 lei nu își acoperă nici o treime sau un sfert din necesitățile lor, fiind oameni bolnavi. Rămân astfel în imposibilitatea de restituire a împrumuturilor și, prin urmare, suntem puși în situația de a înființa aceste popriri pentru recuperarea sumelor”, ne-a mai comunicat contabilul șef.   

Vizualizări: 1,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: