Putin a anunțat că a cucerit orașul-port Mariupol, mai puțin uzina Azovstal

Vladimir Putin se laudă că a cucerit orașul Mariupol. Însă recunoaște că trupele nu au reușit să intre în uzina Azovstal. Oficialii ucraineni au negat că Mariupol a căzut în mâinile Rusiei.

Liderul rus a ”salutat” joi, 21 aprilie, ”eliberarea” Mariupolului și l-a felicitat de asemenea pe generalul Serghei Șoigu și armata rusă pentru preluarea controlului asupra orașului, au transmis CNN și BBC.

Însă el ar fi spus că anulează planurile de a ataca uzina Azovstal, unde ar fi rămas peste 2.000 de militari ucraineni.

„Cred că propunerea de asaltare a zonei industriale nu mai este necesară”, i-a spus Putin ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire la Kremlin, potrivit presei de stat.

El a precizat că „nu este nevoie să se urce în aceste catacombe și să se târască în subteran prin aceste instalații industriale” pentru că ar fi ”nepractic” acest lucru.

Însă a cerut trupelor să blocheze fabrica de oțel, astfel încât „nici măcar o muscă să nu scape”, iar cei care aleg să se predea ar trebui tratați în conformitate cu convențiile internaționale.

La o întâlnire cu Putin la Kremlin, potrivit presei ruse, Șoigu a spus că „naționaliștii rămași și batalioanele străine sunt blocate în siguranță” la uzina Azovstal.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: