O tânără ucraineancă acuză că ar fi fost agresată sexual de către stareţul unei mănăstiri din Maramureş

O tânără în vârstă de 22 de ani din Ucraina a depus plângere la poliție, duminică, împotriva starețului unei mănăstiri din Maramureș, pe care îl acuză că ar fi agresat-o sexual în perioada în care a fost cazată acolo.

„Duminică, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani", a anunțat Poliția Maramureș.

În acest caz, polițiștii fac cercetări sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Vișeu de Sus.

Preotul Andrei Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, a declarat pentru News.ro, că de la debutul războiului, Mănăstirea Petrova a primit aproape 1.000 de refugiaţi, iar până acum nu a existat nicio plângere la adresa stareţului, care este în acest post de aproape două decenii.

El a spus că Mănăstirea Petrova a asigurat masă gratuită şi cazare pentru aproape o mie de persoane, mănăstirea punând la dispoziţia celor aflaţi în dificultate şi veniţi de peste graniţă 40 de locuri de cazare.

„Până acum nu am primit niciun fel de sesizare şi menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a declarat preotul Andrei Pop.

Potrivit acestuia, poliţiştii au audiat mai multe persoane din rândul personalului mănăstirii, dar şi dintre refugiaţi, dar nu au formulat un răspuns cu privire la concluziile trase în urma acestor audieri.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: