Rânca, plină ochi de turişti!

Înghesuială maximă pe principala pârtie din Rânca, singura de altfel din staţiune unde mai există zăpadă pentru sutele de turişti care vin zilnic aici şi stau la coadă pentru a putea schia. Aglomeraţia este chiar mai mare ca în perioada sărbătorilor de iarnă pentru că atunci turiştii se mai puteau duce la celelalte pârtii existente în zonă, acum doar cea principală fiind cea care mai are încă zăpadă pe ea.

Acum aglomeraţia e dată însă de prezenţa unui număr mare de copii aflaţi în vacanţă şi dornici să profite de o aventură la munte, în condiţiile în care în restul ţării, cel puţin până ieri seară, erau temperaturi demne de primăvară, nu de luna februarie.

Copiii au venit aici în număr mare pentru că mulţi dintre cabanieri le-au făcut oferte tentante, menite să îi aducă la Rânca şi în următorii ani. Cel mai cunoscut cabanier al zonei, Constantin Pănescu, şeful asociaţiei proprietarilor de cabane și pensiuni din Rânca, spune că el a păstrat preţurile din perioada verii, în ciuda cheltuielilor pe care trebuie să le facă în sezonul rece, iar cei care mănâncă la restaurantul său beneficiază de reduceri şi de 50%. „Sunt cheltuieli în perioada de iarnă care duc la o mărire a preţurilor, dar pentru copii în această perioadă am făcut un pachet de 75 de lei cu toate cele trei mese, aşa cum este şi în perioada de vară. Atunci avem acele preţuri pentru cei care vin şi stau la noi mai multe zile, dar acum am zis că trebuie să înlesnim venirea copiilor în una din puţinele zone din ţară care mai are zăpadă. Dacă ei pleacă mulţumiţi de la noi cu siguranţă vor reveni şi în anii următori, iar noi vrem să îi avem turişti cât mai mult timp de aici încolo”, afirmă Pănescu.

Aglomeraţia e atât de mare în stațiune în aceste zile încât cei care vor să schieze stau şi o jumătate de oră la coadă la teleschi pentru a prinde un loc. „Acum suntem aşezaţi pe două rânduri, dar luni s-a stat și pe 3 și pe 4 rânduri. E nebunie ce e aici. E singura pârtie funcțională, zăpadă nu prea e pe niciunde prin ţară şi au venit mulți, foarte mulți copii în vacanță. Trebuie să fii atent la ei pentru că nu știi care e începător și care nu, dar stăm la coadă și ne bucurăm şi noi de zăpadă atât cât putem”, a spus unul dintre turiști. Cozile despre care vorbea acesta erau evidențiate și de lipsa echipamentelor sportive la centrele de închiriere. Rafturile, pline de regulă în timpul săptămânii, erau ieri goale, cei care închiriază echipamente recunoscând că au făcut față cu greu solicitărilor, numerele mici, cele purtate de copii, fiind primele de care au scăpat. În plus, cei care au închiriat echipamente și pe mai multe zile au beneficiat de reduceri, spre bucuria părinților care au trebuit să scoată mai puțini bani din buzunare.

Galerie foto


Vizualizări: 3,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: