Răsună chitarele la Târgu Jiu. Trei zile de muzică folk

Regal de muzică folk în oraşul lui Brâncuşi. În perioada 10-12 august, are loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. Programul festivalului promite a fi, și anul acesta, unul de excepţie. Cei mai îndrăgiţi folkişti români vor urca pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu.

Festivalul-concurs este un eveniment anual, organizat de Școala Populară de Artă, în colaborare cu mai multe instituţii publice din judeţ. Manifestarea are ca scop descoperirea și promovarea de noi talente de creaţie și interpretare a muzicii folk.

Vineri, 10 august, începând cu ora 19:00, va avea loc tradiţionalul concurs de muzică, iar după competiţie vor urca pe scenă Vasile Șeicaru, Adrian Beznă, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu), Cătălin Stepa şi Iulia Lupșa, câştigătoarea ediţiei trecute. A doua zi, tot de la ora 19:00, continuă competiţia muzicală între tinerii interpreţi. Apoi, de la ora 20:30 vor susţine recitaluri Victor Socaciu, Emeric Imre, Florin Camen, Radu Gheorghe, Stephan Geraksiev, împreună cu Sorin Minghiat şi Denvar Project.

În ultima zi a festivalului, pe 12 august, după Festivitatea de premiere și Gala Laureaţilor, pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu vor urca Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Dan Vană şi Ovidiu Mihăilescu.

Juriul este format din personalităţi de seamă ale folkului românesc: Victor Socaciu – preşedinte, Dan Vană – cantautor, Ovidiu Mihăilescu – cantautor, Teodora Ionescu – jurnalist, Mihai Cosmin Popescu – realizator emisiuni Radio România, Sorin Minghiat – interpret, Stelian Florescu – inspector de specialitate, Sorin Bivolaru – profesor canto muzica ușoară și Spiridon Popescu – poet.

Premiile oferite de către organizatori sunt în valoare totală de 5.800 de lei. Începând din acest an se va acorda Premiul Special „Viorel Gârbaciu”.

„Tot cu ocazia festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităţilor prezente cu această ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte. Amfitrionii evenimentului sunt interpretul Adrian Beznă şi poetul Andrei Maftei”, au anunţat reprezentanţii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

BILETE

Preţul unui bilet este de 10 lei, iar preţul unui abonament pentru toate cele trei zile de festival este de 25 lei. Intrarea este liberă pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani.

Vizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: