Reacția primarului condamnat: Sentința este una nedreaptă

Primarul comunei gorjene Bumbești-Pițic, Michy Nioață, condamnat în primă instanță la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene, a reacționat pe pagina de socializare.

Nioață spune că sentința este una nedreaptă. "Mă simt obligat în fața dumneavoastră, a cetățenilor comunei, să intervin cu privire la sentința dată împotriva mea și a fiicei mele în dosarul fondurilor europene. În primul rand, vreau să le spun tuturor că această sentință este una nedreaptă, iar în acest sens mă voi îndrepta împotriva ei prin mijloacele legale avute la dispoziție. Întrucat sunt nevinovat, nimeni și nimic nu mă poate opri să candidez pentru funcția de primar, atâta timp cât am suținerea dumneavoastră, a cetățenilor comunei", este mesajul primarului.

Acesta a menționat că își va căuta dreptatea "până în pânzele albe", considerând că sentința este una nedreaptă.

Alina Adnana Mariana Doboș (fostă Nioață) e acuzată că a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar.

Pentru fiica sa, primarul Nioață a înființat, cu mai mulți ani în urmă, doar pe hârtie, o fermă de vaci. Animalele au fost împrumutate de la vecini și pozate pentru ca dosarul să fie eligibil pentru încasarea de fonduri europene nerambursabile.

Cei doi au fost condamnați, joi, în primă instanță, fără acord de recunoașgtere a faptelor.

Primarul Michy Nioață a primit 2 ani de închisoare pentru „complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei” și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

În final, Nioață va face 2 ani și 3 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: