Recital extraordinar susținut de un român stabilit în Tunisia

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va răsuna duminică, 23 aprilie, de muzică clasică. Atunci va avea loc un recital susținut de doi artiști consacrați. Este vorba de pianistul gorjean Florin Berculescu și violoncelistul bucureștean Ionuț Voinea, care a avut reprezentații pe marile scene ale lumii.

Recitalul de duminică se înscrie pe coordonatele Brahms-Beethoven-Bach. „Recitalul cuprinde trei sonate: sonata a III-a pentru pian și violoncel de Ludwig van Beethoven, prima sonată de Johannes Brahms și, în aceeași direcție, pare puțin ciudat, să spunem, George Enescu, sonata scrisă în perioada studenției, neterminată. Sonata în Fa minor, dar care are un profund spirit brahmsian, ceea ce se va vedea și în recitalul din 23 aprilie”, a declarat pianistul Florin Berculescu.

Dirijorul, compozitorul și pianistul gorjean Florin Berculescu își va da concursul, împreună cu Ionuț Voinea, violoncelist din București. Pianistul a spus de ce a ales să colaboreze cu violoncelistul bucureștean. „Ionuț Voinea este o personalitate marcantă a scenelor, nu numai a celor din România. A concertat în Suedia, Finlanda, Franța, dar și Statele Unite. Este stabilit în Tunisia, are o bogată activitate în această zonă și a înființat o serie de formații camerale cu care își desfăşoară o parte din activitate”, a explicat pianistul. Cei doi s-au cunoscut în perioada studenției și au fost parteneri într-o formație. Recitalul de duminică este un fel de reînnodare a colaborării celor doi artiști. Pentru a putea lua parte la acest recital extraordinar, cei interesați vor trebui să plătească bilet de intrare, care este 15 lei. Elevii, studenții şi pensionarii vor achita doar 10 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: