Record istoric pentru Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a ajuns la cinci meciuri consecutive fără gol primit, patru în campionat şi unul în Cupa României. Oltenii nu au mai avut o asemenea serie de când echipa a promovat în Liga 1, în urmă cu 7 ani.

Mirko Pigliacelli, care apără neîntrerupt poarta vicecampioanei de mai mult de un an, şi-a salvat echipa în ultimul minut al jocului cu Hermannstadt, cu două intervenţii excelente în aceeaşi fază. Pe lângă cele două puncte păstrate în Bănie, italianul a adunat şi cinci meciuri fără gol primit. Mai precis, goal-keeper-ul nu a fost învins de 473 de minute, de când Malele, de la FC Argeş, i-a marcat un gol pe „Ion Oblemenco”.

Perioada fără gol primit de olteni coincide şi cu cea de la despărţirea de antrenorul Cornel Papură. În cele două jocuri cu interimarul Dragoş Bon (3-0 la Iaşi şi 1-0 cu Dinamo) şi în cele trei partide de când grecul Marinos Ouzounidis este pe bancă (1-0 la Botoşani, 0-0 la Călăraşi, cu Clinceni şi 1-0 cu Hermannstadt), Universitatea Craiova n-a mai primit gol, a constatat Pro Sport.

Ultima dată când poarta echipei din Bănie nu a mai fost perforată în cel puţin cinci jocuri oficiale la rând a fost în Liga a II-a, cu Gabi Balint pe banca tehnică, în primăvara lui 2014, când alb-albaştrii au adunat şase partide fără a încasa vreun gol (1-0 la UTA, 6-0 cu Minerul Motru, 1-0 la Slatina, 1-0 cu FC Bihor, 1-0 la Vâlcea şi 2-0 cu Mioveni).

Atunci, oltenii disputau play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 şi seria fără gol primit le-a fost întreruptă de FC Olt, care marca în ultimul minut pe fostul „Ion Oblemenco”, dar pierdea cu 4-1, se arată în statistica celor de la Pro Sport.

Totodată, vicecampioana României nu a mai pierdut un meci oficial de la derby-ul cu FCSB, 0-2, pe 18 decembrie, între timp adunându-se 11 jocuri fără înfrângere, 8 remize şi 3 succese.

Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: