RECORD: Suprafaţa gropilor depăşeşte suprafaţa de asfalt

Un cititor al ziarului Pandurul ne-a sesizat o situaţie demnă de cartea recordurilor. Un drum din Albeni, care se întinde pe o distanţă de doi kilometri și face legătura dintre satul Bolbocești și centrul comunei Albeni, are mai multe gropi decât asfalt. Acest drum nu a fost reabilitat niciodată, iar primarul social democrat din localitate dă vina pe apartenența lui politică.

Locuitorii din satul Bolbocești nu știu la cine să mai apeleze pentru ca drumul care străbate satul să fie reabilitat. Drumul comunal nu a fost asfaltat niciodată și din cauza condițiilor meteorologice a ajuns într-o stare avansată de degradare. Acum este plin de gropi, iar localnicii se plâng de faptul că și-au distrus autoturismele. „De trei ani ne confruntăm cu această problemă. Pur și simplu este impracticabil și nimeni nu ia nicio măsură pentru remedierea acestei probleme. Se știe de ea, dar cred că este rea voință din partea autorităților care conduc această comună. S-au format gropi atât de mari, astfel încât atunci când plouă riști să-ți rupi roțile de la mașină. Pe an ce trece e din ce în ce mai greu de circulat pe această porțiune de drum. În decursul acestor ani nu s-a executat nici o lucrare de reparație a acestui drum pe care circulă zilnic jumătate din locuitorii acestei comune”, se arată în sesizare.

Primarul dă vina pe guvernanți

Primarul din Albeni cunoaște foarte bine situația, susține că a făcut proiecte pentru reabilitarea acestui drum, dar nu a primit finanțare de la Guvern din motive politice. „Este o situație dificilă cu acest drum, dar o să mă apuc să astup gropile. Banii s-au împărțit mereu pe criterii politice și eu nu am primit. Am depus și pe PNDI și la Ministerul Dezvoltării. De patru ani încerc să obțin finanțare pentru acest drum. Acum, când se face vremea frumoasă, o să încep să plombez gropile”, a declarat Dumitru Cornea, primar PSD.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: