Câinii de la ANIF nu au loc la padoc

Autoritățile nu au soluții pentru zecile de câini crescuți în curtea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Gorj. Conducerea instituției a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară și singura rezolvare a problemei ar fi mutarea câinilor la padoc. Patrupedele nu pot fi primite deocamdată la adăpost pentru că nu sunt locuri.

Curtea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Gorj, a fost transformată de câțiva ani într-un adevărat adăpost pentru câinii accidentați și fără stăpâni. Zeci de patrupede au fost aduse aici și îngrijite de angajații instituției. Locatarii din imediata apropiere a ANIF Gorj au ajuns în culmea disperării din cauza zgomotului făcut de patrupede. Directorul instituției de stat a luat legătura ieri cu reprezentanții DSVSA Gorj, care au făcut constatările la instituție pentru a găsi soluții. „Eu am fost la DSVSA și am vorbit cu domnul director. Soluția nu este să aruncăm patrupedele în stradă, singura soluție ar fi să le ducem la padoc. Am înțeles că sunt cuști, doar să le amenajeze acolo un spațiu. La padocul asociației Pro Animals nu mai sunt locuri”, a declarat Nicolae Contoloru, directorul ANIF Gorj.

Nu sunt locuri la padoc

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu nu pot primi deocamdată câini la padoc pentru că nu sunt locuri. „Noi nu avem locuri la padoc acum și nu știm în cât timp reușim să creăm câteva locuri pentru câinii de acolo. Trebuie să-i ținem separat de ai noștri ca să nu se muște, să le facem tratament, vaccinuri. Nu ne grăbim pentru că am înțeles că sunt întreţinuți acolo și căutăm soluții”, a declarat Alexandru Zaharia, director DSC Gorj.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: