Republica Moldova ar vrea curent de la CE Oltenia. Reacția lui Burlan!

Moldova ar vrea curent produs de Complexul Energetic Oltenia. Daniel Burlan a explicat că a fost sunat de oficialii de peste graniță pentru această propunere. Încă un motiv pentru ca grupurile 3 și 7, care ar fi trebuit închise la sfârșitul acestui an, să rămână în funcțiune, a spus Burlan.

Cele două grupuri de la Rovinari și Turceni își vor continua activitatea și în 2023, a reluat Daniel Burlan, pentru că este nevoie de energie: “S-a spus clar și de ministrul Energiei că nu se închid grupurile 3 și 7. A spus-o și premierul că nu se vor închide și vor putea trece în rezervă tehnică dacă Transelectrica nu le solicită. La cum arată datele la ora actuală, aceste grupuri vor avea producție și în 2023. Nu ne putem permite sub nicio formă să închidem grupurile 3 și 7 atâta timp cât există o cerere atât de mare de energie”.

„Nu ne putem permite să închidem cele două grupuri”, a concluzionat Burlan. „Am fost sunat de vicepriministrul Moldovei care vrea energie de la CEO. Este clar că, și în 2023, va fi nevoie de aceste grupuri. Trebuie să ținem cont că celelalte grupuri din CEO au o perioadă planificată pentru reparațiile anuale de la o lună la două luni în funcție de numărul de ore de funcționare și de starea tehnică. Avem contracte deja pentru patru grupuri energetice, ceea ce înseamnă un regim de funcționare cu cinci grupuri, asta înseamnă un minim de două grupuri Rovinari, două grupuri Turceni, grupul Ișalnița. Nu ne putem permite să închidem grupurile 3 și 7”, a mai spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia, la Gorj TV.

Vizualizări: 3,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: