Rețetă de post: Legume învelite în mămăligă

Ai nevoie de:

400 g fasole albă fiartă

200 de g de porumb (conservă)

2 dovlecei

1 ceapă roșie

200 g mămăligă rece

50 de ml bulion

1 linguriță oregano

1 ardei uscat

50 g cașcaval de post

Zahăr, sare, piper, ulei

Cum pregătești:

Cureți ceapa și dovleceii. Ceapa o tai peștișori, iar dovleceii cubulețe. Călești ceapa în ulei iar când devine aurie adaugi dovleceii. După ce s-au călit și dovleceii adaugi oregano, sare și piper. Pui porumbul scurs de zeamă și călești la foc potrivit, 15 minute. Adaugi bulionul și zahărul. Amesteci și lași să fiarbă 5 minute. Iei de pe foc și pui totul într-un vas termorezistent. Adaugi fasolea cu puțină zeamă, ardeiul iute și piperul și amesteci bine. Tai mămăliga triunghiuri și o pui deasupra în straturi. Razi cașcavalul și dai la cuptorul încins timp de 15-20 de minute.

Vizualizări: 1,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: