Revoltă în spital: Nu ne testează nimeni. Suntem copți, ne este frică!

Mai multe cadre medicale din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din municipiul Târgu Jiu au ajuns la limita răbdării. În urmă cu două săptămâni, una dintre pacientele internate în secție s-a simțit rău, având mai multe simptome specifice coronavirusului, însă, conform unor cadre medicale, pacienta nu a fost testată la timp, ci abia după mai multe zile, rezultatul fiind pozitiv. Personalul medical spune că nu a fost făcută nici măcar o anchetă epidemiologică în acest sens.

Indignarea cadrelor medicale nu se termină aici. În urmă cu aproximativ o săptămână, registratorul medical al laboratorului genetic din Târgu Jiu a trecut prin secția de Psihiatrie, stând mai multe ore în sala de tratament cu asistenta șefă, iar la câteva zile distanță registratorul a fost declarat pozitiv. Nici în acest sens nu a fost făcută nicio anchetă epidemiologică.

Oamenii spun că asistenta șefă de la Psihiatrie nu a respectat protocolul de izolare, mai ales că a avut contact cu registratorul medical. De asemenea, o infirmieră din cadrul aceleiași secții s-a contaminat și ea cu coronavirus, cel mai probabil de la pacienta respectivă, spun salariații.

”A venit într-o duminică la actuala șefă și au stat împreună vreo 3 ore. Miercuri, registratorul a fost confirmat cu Covid, femeia fiind internată. Asistenta șefă trebuia să intre imediat în izolare. Aceasta a venit la serviciu, s-a fofilat timp de opt ore, apoi și-a băgat cinci zile de concediu de odihnă. Nu respectă protocolul de zădărnicire a bolii. Mai mult, am avut o pacientă cu simptome, iar aceasta a fost testată abia după 13 zile de simptome. Avea febră, dureri de cap și tușea. S-a îmbolnăvit și o infirmieră, sigur de la pacienta respectivă, a stat tot timpul cu ea”, a spus un cadru medical.

Personalul medical acuză faptul că nu se face anchetă epidemiologică și că toți ar trebui să intre în izolare. Oamenii spun că sunt extrem de speriați, iar unii dintre ei tușesc și au dureri de cap.

”Toți ar trebui să intrăm în izolare, suntem copți, nu ne testează nimeni. Tușim, strănutăm, suntem amețiți, avem dureri de cap și luăm pastile după ureche de frică. Secția ar trebui închisă, oricum nu sunt mulți pacienți”, au mai spus aceștia.

Personalul medical spune faptul că asistenta șefă a încălcat grav protocoalele privind răspândirea virusului (coronavirus) și că a mușamalizat cu bună știință realitatea din perimetrul secției, fiind expuși pacienții, dar și salariații. Oamenii cer să fie testați.

Vizualizări: 5,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: